Πέθανε ο John Perry Barlow, στιχουργός των Grateful Dead

John-perry-barlow Jan Haas
ΠΕΜΠΤΗ, 08 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Έγραψε μεγάλες επιτυχίες του ψυχεδελικού ροκ συγκροτήματος και αργότερα έγινε γνωστός ως υπέρμαχος της ελευθερίας στο διαδίκτυο.

Ο John Perry Barlow, συγγραφέας, στιχουργός των Grateful Dead για πάνω από 20 χρόνια και υπέρμαχος την ελευθερίας στο διαδίκτυο, πέθανε στη ηλικία των 70 ετών. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Barlow πέθανε στον ύπνο του την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου.

«Αυτή η ζωή είναι φευγαλέα, όπως όλοι γνωρίζουμε - η Μούσα που υπηρετούμε δεν είναι. Ο John είχε έναν τρόπο να παίρνει τα πιο δύσκολα πράγματα της ζωής και να τα πλαισιώνει ως προκλήσεις, επομένως ως περιπέτειες. Ήταν άξιος θαυμασμού για αυτό, παράδειγμα προς μίμηση. Θα συνεχίσει να ζει στα τραγούδια που γράψαμε» δήλωσε μέσω Twitter ο κιθαρίστας και ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος, Bob Weir.

Ο Barlow συνεργάστηκε με τους Grateful Dead από το 1971 έως το 1995 και έγραψε ορισμένες από τις πιο γνωστές επιτυχίες τους, όπως το «Cassidy», «Estimated Prophet», «Mexicali Blues» και «Black-Throated Wind».

Wikipedia

Ο Barlow συνεργάστηκε με τους Grateful Dead για περίπου 20 χρόνια.

Πέραν όμως των καλλιτεχνικών του ανησυχιών, ο Barlow είχε αναπτύξει πλούσια δράση ως πολιτικός ακτιβιστής και υπέρμαχος της ελευθερίας του λόγου στο διαδίκτυο, βοηθώντας στην ίδρυση του Electronic Frontier Foundation (EFF) το 1990. Η Cindy Cohn, εκτελεστικός διευθυντής της EFF εξέφρασε τη λύπη της στην είδηση του θανάτου του Barlow και εκθείασε τη συμβολή του στην προστασία των δικαιωμάτων των χρηστών του διαδικτύου.

«Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς πως σημαντικά μέρη του διαδικτύου όπως τα ξέρουμε και αγαπάμε σήμερα υπάρχουν και ευημερούν λόγω του οράματος και της καθοδήγησης του Barlow. Πάντοτε έβλεπε το διαδίκτυο ως έναν θεμελιώδη τόπο ελευθερίας, όπου φωνές που έχουν αποσιωπηθεί για καιρό μπορούν να βρουν ένα κοινό και άνθρωποι να συνδεθούν με άλλους, ανεξαρτήτου φυσικής απόστασης» υπογράμμισε η Cohn.