Μήνυση κατά Kendrick Lamar και SZA για το βιντεοκλίπ του «All The Stars»

kendrick-lamar-all-the-stars
ΤΕΤΑΡΤΗ, 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η Lina Iris Viktor ισχυρίζεται πως χρησιμοποίησαν μια σειρά έργων της χωρίς τη συγκατάθεσή της.

Στα δικαστήρια θα λύσουν τελικά τις διαφορές τους ο Kendrick Lamar και ο SZA με την Lina Iris Viktor, λόγω του βιντεοκλίπ του τραγουδιού «All The Stars» που συμπεριλήφθηκε στο soundtrack της ταινίας «Μαύρος Πάνθηρας». Η Viktor ισχυρίζεται πως οι δύο μουσικοί έκλεψαν το artwork που χρησιμοποιήθηκε στο βιντεοκλίπ του τραγουδιού.

Ο «Μαύρος Πάνθηρας» έχει σπάσει τα ταμεία.

Σύμφωνα με τους New York Times, εκπρόσωποι της Marvel επικοινώνησαν με την Viktor τον Νοέμβριο του 2016 και τον Δεκέμβριο του 2017 για να χρησιμοποιηθούν οι δημιουργίες της στον «Μαύρο Πάνθηρα», αλλά και τις δύο φορές εισέπραξαν αρνητική απάντηση. Η υπόθεση πλέον έχει πάει στα δικαστήρια, με την βρετανικής και λιβεριανής καταγωγής Viktor να ισχυρίζεται πως τα έργα της, «Constellations I», «Constellations II» και «Constellations III», έχουν χρησιμοποιηθεί στο σχετικό βιντεοκλίπ χωρίς την έγκρισή της.

Παράλληλα, η Viktor τονίζει πως το βιντεοκλίπ έχει κλέψει το «μοναδικό ύφος και την αισθητική» των έργων της, όπως τα στυλιζαρισμένα μοτίβα μυθικών ζώων και επιχρυσωμένων γεωμετρικών μορφών σε μαύρο φόντο», μεταξύ άλλων. Η καλλιτέχνης έχει καταθέσει αγωγή ώστε να μην χρησιμοποιηθούν τα έργα της για την προώθηση του soundtrack της ταινίας.