Ευχές του Paul McCartney στον George Harrison

george-harrison-beatles
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Ο κιθαρίστας των «Σκαθαριών» πέθανε το 2001 μετά από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Μέσω μιας ανάρτησης στο Twitter, ο Paul McCartney ευχήθηκε στον φίλο του και κιθαρίστα των Beatles, George Harrison, για τα 75α γενέθλιά του. Ο McCartney συνόδεψε τις ευχές του με μια ασπρόμαυρη φωτογραφία, σχολιάζοντας τις «όμορφες μνήμες» με τον φίλο του.

Ευχές για τα 75α γενέθλια του Harrison δημοσιεύτηκαν τόσο από το επίσημο προφίλ των Beatles στο Twitter, ενώ στο προφίλ που διαχειρίζονται οι κληρονόμοι του μουσικού μοιράστηκε μια σειρά μηνυμάτων, φωτογραφιών και βίντεο.

«Η Olivia και ο Dhani σάς καλούν να γιορτάσετε μαζί τους τα 75α γενέθλια του George σήμερα, βλέποντας την εκτέλεση ενός εκ των πιο αγαπημένων τραγουδιών του, το "Isn’t It A Pity", το οποίο ερμήνευσαν οι φίλοι στη συναυλία για τον George» έγραψαν η χήρα και ο γιος του Harrison στο Twitter. Σε μια άλλη ανάρτηση στο ίδιο προφίλ μοιράστηκαν ένα βίντεο του «Blue Jay Way» των Beatles, το οποίο έγραψε ο Harrison to 1967.

O George Harrison πέθανε το 2001 στην ηλικία των 58 ετων μετά από μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Συχνά αναφερόταν ως ο «ήσυχος Beatle» και υπήρξε καταλυτικός στη στροφή του συγκροτήματος στην ινδική κουλτούρα και πνευματικότητα. Μετά την διάλυση των «Σκαθαριών» ακολούθησε μια πετυχημένη solo καριέρα και θεωρείται ως ένας από τους πιο εμβληματικούς κιθαρίστες όλων των εποχών.