Μήνυση της κόρης του Presley κατά πρώην μάνατζερ για κακοδιαχείριση

lisa-marie-presley Rob Latour
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η κόρη του «βασιλιά της ροκ» κατηγορεί τον πρώην μάνατζερ για κακοδιαχείριση της περιουσίας του πατέρα της.

Η Lisa Marie Presley, κόρη και κληρονόμος του Elvis Presley, κατέθεσε μήνυση κατά του πρώην επιχειρηματικού συνεργάτης της, Barry Siegel, τον οποίο κατηγορεί για απερίσκεπτη και αμελή διαχείριση της περιουσίας της. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η Presley ισχυρίζεται πως ο Siegel ευθύνεται για την απώλεια σημαντικών ποσών των χρημάτων που της άφησε ο πατέρας της.

Όπως εξηγείη Presley, η κακοδιαχείριση του Siegel είχε ως αποτέλεσμα να της έχουν μείνει μόλις 14.000 δολάρια σε μετρητά. Η περιουσία του Elvis Presley είχε εκτιμηθεί σε λίγα εκατομμύρια δολάρια μετά τον θάνατο το 1977, αλλά αυξήθηκε στα 100 εκατομμύρια όταν τελικά η Lisa Marie έγινε η κληρονόμος στην ηλικία των 25 ετών το 1993.

Στην μήνυσή της η Presley κατηγορεί τον πρώην μάνατζερ πως εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ώστε να εξυπηρετήσει τους δικούς του σκοπούς, επενδύοντας τα χρήματα της σε ριψοκίνδυνα εγχειρήματα με στόχο να αποκτήσει όνομα στον χώρο του θεάματος. Ο Siegel απάντησε με μήνυση ισχυριζόμενος πως η πρώην συνεργάτιδα κατηγορεί άλλους για τις ανεξέλεγκτες δαπάνες της.

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το 2005 πούλησε το 85% του μεριδίου της Lisa Marie στην Elvis Presley Enterprises με στόχο να καλύψει χρέη ύψους 20 εκατομμυρίων. Η σχετική συμφωνία παράλληλα απέδωσε το εφάπαξ ποσό των 40 εκατομμυρίων, καθώς και μελλοντικά έσοδα πολλών εκατομμυρίων.

REX/Shutterstock / Broadimage

Η Lisa Marie Presley και ο Michael Lockwood παντρεύτηκαν το 2006.

Παράλληλα όμως με τη μήνυση που κατέθεσε κατά του πρώην μάνατζερ της, η Lisa Marie βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον πρώην σύζυγο της, Michael Lockwood. Το ζευγάρι χώρισε το 2016 μετά από δέκα χρόνια γάμου, με την Lisa Marie να ισχυρίζεται πως είχε χρέη 16 εκατομμυρίων δολαρίων, κάτι το οποίο αμφισβητεί η πλευρά του Lockwood.