Ήταν ο Moby ο εμπνευστής του iPhone;

moby Lack Plunkett
ΤΡΙΤΗ, 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

«Γέλασαν και μου είπαν πως αυτό δεν θα συμβεί ποτέ» αποκάλυψε σε συνέντευξή του ο δημοφιλής μουσικός.

Το iPhone της Apple είναι αναμφίβολα ένα από τα πιο χαρακτηριστικά τεχνολογικά επιτεύγματα, έχοντας συντελέσει καταλυτικά στην εξάπλωση και διάδοση των smartphones στην καθημερινότητα. Κατά γενική ομολογία, ο χαρισματικός ιδρυτής του τεχνολογικού κολοσσού, Steve Jobs, θεωρείται εμπνευστής της συσκευής, αλλά, σύμφωνα με τον Moby, τα πράγματα μπορεί να μην είναι έτσι ακριβώς.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξη του στον Guardian σταο πλαίσιο του νέου του δίσκου με τίτλο «Everything Was Beautiful, And Nothing Hurt» ο οποίος κυκλοφορεί στις 2 Μαρτίου, ο Moby μπορεί να ήταν τελικά αυτός που έδωσε την ιδέα στην Apple για να δημιουργήσει το iPhone. Ο ίδιος ομολογεί πως οι ισχυρισμοί μπορεί να ακουστούν λίγο υπερβολικοί, αλλά αποκάλυψε πως μετά την δημιουργία του iTunes, συνέστησε στην Apple να δημιουργήσει το δικό τους mp3 player.

AP / Paul Sakuma

Ο Moby ισχυρίζεται πως αυτός έδωσε την ιδέα στην Apple για να «μεταμορφώσει» το iPod σε iPhone.

«Ένα-δυο χρόνια αργότερα, με πήγαν σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου στο Crosby στη Νέα Υόρκη, μου έδωσαν το πρώτο iPod και μου είπα πως ο Steve [Jobs] ήθελε να το έχω». Αφού δέχτηκε και περιεργάστηκε το δώρο,, ο Moby σχολίασε: «Κάποια στιγμή αυτό θα έχει μια κάμερα και τηλέφωνο», με τους ανθρώπους της Apple να του απαντούν γελώντας πως αυτό «δεν θα μπορούσε να συμβεί ποτέ».

Παρά την καριέρα του στον χώρο της ηλεκτρονικής μουσικής, ο Moby παραμένει φανατικός οπαδός του βινυλίου, συγκρίνοντας τον ζεστό ήχο του με το δέσιμο μεταξύ μητέρας και παιδιού. Ο ίδιος εκτίμησε πως η προτίμησή του στον αναλογικό ήχο του βινυλίου αποτελεί αναζήτηση αυτής της συναισθηματικής σύνδεσης και της αυθεντικότητας που παρέχει, σε αντίθεση με τα ψηφιακά μέσα.