Ακούστε το ακυκλοφόρητο demo της Amy Winehouse

amy-winehouse James McCauley
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

Η Βρετανίδα τραγουδίστρια ηχογράφησε το «My Own Way» το 2001, όταν ήταν 17 ετών.

Ένα σπάνιο demo του τραγουδιού «My Own Way» που ηχογράφησε η Amy Winehouse στην ηλικία των 17 ετών κυκλοφόρησε για πρώτη φορά. Το τραγούδι δημοσιοποίησε ο μουσικός Gil Cang, ο οποίος το έγραψε μαζί με τους James McMillan και Maryanne Morgan.

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο Cang στην Camden New Journal, το τραγούδι ηχογραφήθηκε το 2011, όταν η Winehouse προσπαθούσε να βρει δισκογραφική εταιρεία. Σύμφωνα με τον μουσικό, η Winhouse χρειάστηκε μόλις τρεις προσπάθειες για την εκτέλεση.

H Amy Winehouse πέθανε τον Ιούλιο του 2011, στην ηλικία των 27 ετών.

Μιλώντας για εκείνη την περίοδο, ο Cang εξήγησε πως ήταν μια «ιδιαίτερα δύσκολη εποχή» για τον κόσμο της pop και τους μουσικοσυνθέτες, καθώς υπήρχε πληθώρα πολύ κακών girl bands και boy bands. «Η Amy ήρθε να μας δει, άνοιξε το στόμα της και μας έστειλε όλους. Αμέσως εντυπωσιαστήκαμε από το ταλέντο της» τόνισε ο μουσικός.

Μετά τον θάνατο της Winehouse, το πρώην αφεντικό της Universal Music, David Joseph, είχε αποκαλύψει πως κατέστρεψε πολλά από τα demo της Winehouse, με στόχο να αποτρέψει την πιθανότητα μιας κυκλοφορίας. Σε συνέντευξή του το 2015 υπογράμμισε πως ήταν ζήτημα ηθικής τάξης. Ο Cang από την πλευρά του είχε αντίθετη άποψη και αποφάσισε να δημοσιοποιήσει το demo, ώστε να μπορεί να το ακούσει ο κόσμος.

Ακούστε το τραγούδι.