Οι δεινόσαυροι της Παταγονίας...επιτίθενται στην Αθήνα
Η ξεχωριστή έκθεση «Οι δεινόσαυροι της Παναγονίας» έφτασε στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στο Κέντρο Ιππασίας στο Γουδή, όπου το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Κρήτης, παρουσιάζει μέχρι την 31η Μαρτίου του 2013, έναν μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα πολιτιστικό και κοινωνικό θησαυρό.
Επιβλητικοί σκελετοί και πιστά προπλάσματα, αποδίδουν στο ακέραιο, το μέγεθος αυτών των κυρίαρχων της Παταγονίας, αφήνοντας τους επισκέπτες έκθαμβους.
Σε μία σε μια έκταση μεγαλύτερη των 800 τετραγωνικών μέτρων, (δίπλα στο Badminton), φιλοδοξώντας να κερδίσουν το ενδιαφέρον μικρών και μεγάλων, από όλη την Ελλάδα, οι επισκέπτες θα περιηγηθούν στις ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες του κτιρίου.
Διαδραστικά παιχνίδια για τους μικρούς και ένα 40λεπτο ντοκιμαντέρ για τους μεγαλύτερους, είναι μερικές μόνο δράσεις, που καλύπτουν όλη τη ζωή των δεινοσαύρων.
Έξι μεγαλόσωμοι δεινόσαυροι, ανάμεσα τους και ο Giganotosaurus carolinii (εξάδελφος του T. REX), που είναι ο μεγαλύτερος χερσαίος σαρκοφάγος δεινόσαυρος που βρέθηκε ποτέ, μερικοί από τους πιο μικροσκοπικούς, με διαστάσεις σκύλου και «χαριτωμένους» φυτοφάγους δεινόσαυρους, όπως ο Gasparinisaura cincosaltensis, 9 φυσικές αναπαραστάσεις δεινοσαύρων και πολλά άλλα απαντούν στις απορίες του πιο απαιτητικού επισκέπτη.
Πληροφορίες: Κέντρο Ιππασίας, Γουδή, διάρκεια έκθεσης: μέχρι 31 Μαρτίου 2013, ωράριο λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00 ‐ 20:00, Σάββατο και Κυριακή 10:00 ‐ 21:00, τιμή εισιτηρίου είναι: 7 ευρώ για ενήλικες και 4 ευρώ για παιδία, με διάφορα πακέτα ειδικών κατηγοριών (εκπαιδευτικοί, γκρουπ, οικογένειες, πολλαπλές επισκέψεις, φοιτητές κλπ). Όλοι οι χώροι είναι πλήρως προσπελάσιμοι και από άτομα με ειδικές ανάγκες. Τηλ. 210 7701890.
Κείμενα-Ρεπορτάζ: Σόφη Ζιώγου
Πλάνα- Μοντάζ: Βάνιας Σταυρακάκης







