Συμφωνία Facebook-Warner Μusic με στόχο το YouTube

facebook-music
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Οι χρήστες της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης θα μπορούν να χρησιμοποιούν άφοβα τραγούδια της Warner Music.

Η Warner Music ανακοίνωσε πως έφτασε σε μια συμφωνία με το Facebook, η οποία θα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν και να μοιράζονται τραγούδια της δισκογραφικής εταιρείας στις αναρτήσεις τους. Πριν από λίγους μήνες είχαν ανακοινωθεί αντίστοιχες συμφωνίες με την Universal Music Group (UMG) και την Sony/ATV.

Reuters / Fred Prouser

Η συμφωνία ανακοινώθηκε από την Warner Music Group.

Έτσι λοιπόν οι χρήστες του Facebook δεν θα χρειάζεται να ανατρέχουν στο YouTube για να μοιραστούν ένα τραγούδι, αφού σύντομα θα είναι διαθέσιμα εντός του «οικοσυστήματος» της σελίδας κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ειδικών, οι συγκεκριμένες συμφωνίες του κολοσσού των κοινωνικών δικτύων έγιναν στο πλαίσιο ανταγωνισμού της εταιρείας με το YouTube της Google.

Reuters / Dado Ruvic

Το YouTube παραμένει ακόμα «βασιλιάς» στον χώρο του video streaming.

Ο chief digital officer της Warner Music, Ole Obermann, σχολίασε πως h συνεργασία των δυο εταιρειών θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του streaming μουσικής, ενώ θα αποτελέσει νέα πηγή εσόδων για τους καλλιτέχνες. Το ρόστερ της Warner περιλαμβάνει καλλιτέχνες όπως τον Ed Sheeran, την Kylie Minogue, τους Gorillaz, την Lily Allen και τους Green Day, μεταξύ πολλών άλλων.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.