Ο Bono απολογείται για σοβαρές κατηγορίες προς τον οργανισμό One Campaign

bono-u2-one-campaign Greg Allen
ΔΕΥΤΕΡΑ, 12 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο τραγουδιστής των U2 απολογήθηκε για τις κατηγορίες που βαραίνουν ανώτερους αξιωματούχους του One Campaign.

Πρώην υπάλληλοι του μη-κερδοσκοπικού οργανισμού One Campaign, που έχει στόχο να αντιμετωπίσει την φτώχεια και την εξάπλωση ασθενειών που προλαμβάνονται, έχουν κάνει λόγο για εκφοβισμό και παρενόχληση από το ανώτερο προσωπικό. Τον περασμένο Νοέμβριο μια ομάδα πρώην υπαλλήλων αναφέρθηκε στην απαράδεκτη συμπεριφορά ανωτέρων στα γραφεία του οργανισμού στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Σύμφωνα με εσωτερική έρευνα που διατάχθηκε τότε, έχουν γίνει καταγγελίες για απαράδεκτη συμπεριφορά μιας διευθύντριας από το 2011 έως το 2015, η οποία φέρεται να απαιτούσε από τους εργαζόμενους να κάνουν τις δουλειές του σπιτιού της τα Σαββατοκύριακα. Μια άλλη εργαζόμενη ισχυρίζεται πως υποβιβάστηκε επειδή αρνήθηκε τις σεξουαλικές προτάσεις ενός κυβερνητικού αξιωματούχου ξένης χώρας.

Facebook / Dave Chan

Ο μη-κερδοσκοπικός οργανισμός One Campaign ιδρύθηκε το 2004.

Η διευθύνων σύμβουλος του One Campaign, Gayle Smith, η οποία ανέλαβε τα καθήκοντα της τον Μάρτιο του 2017, σχολίασε πως αν και δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν οι ισχυρισμοί των πρώην υπαλλήλων, έχουν ληφθεί σοβαρά υπόψη. Τα ευρήματα της έρευνάς μας, εξήγησε η Smith, ήταν αρκετά για να φτάσει στο συμπέρασμα πως υφίσταται μια θεσμική ανεπάρκεια.

Μια εκ των πρώην υπαλλήλων του οργανισμού, η Dr. Sipho Moyo, είχε γράψει γράμμα στον Bono των U2 – ένας εκ των ιδρυτών του One Campaing – για τα φαινόμενα διακρίσεων και εκφοβισμού στα γραφεία του Γιοχάνεσμπουργκ. Η Dr. Moyo αποκάλυψε πως ένιωθε τεράστιο φόβο και ένταση στις συναντήσεις της με τον πρώην γενικό διευθυντή Michael Elliot. Σε απάντηση των ισχυρισμών της Dr. Moyo, η νέα ηγεσία του οργανισμού ανακοίνωσε πως έχει πάρει μέτρα με στόχο να βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες των υπαλλήλων, με στόχο να καλλιεργήσει μια κουλτούρα σεβασμού και επαγγελματισμού.

Ο Bono από την πλευρά του εξέφρασε την οργή και την απογοήτευσή του για τις αποκαλύψεις των υπαλλήλων. «Είμαστε όλοι βαθιά λυπημένοι. Μισώ το bullying, δεν το αντέχω. Ο λόγος που ιδρύσαμε το One είναι επειδή οι πιο φτωχοί άνθρωποι, στα πιο φτωχά μέρη πέφτουν θύματα εκφοβισμού από τις καταστάσεις» δήλωσε ο τραγουδιστής των U2 στην Mail On Sunday.

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α' προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Εντινγκ, έξω από το Μιζούρι, Wonder, Το Σχήμα του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.