Jazz, rap και hip-hop ήχοι γίνονται ένα από τους Herbaliser

Jazz-rap-kai-hip-hop-ixoi-ginontai-ena-apo-tous-herbaliser

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 09 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Τρία χρόνια μετά τις εντυπωσιακές τους εμφανίσεις, σε μια ιδιαίτερη στιγμή για τα συναυλιακά δρώμενα της χώρας μας, οι Ηerbaliser, μια από τις επιδραστικότερες και πρωτοπόρες μπάντες παγκοσμίως τα τελευταία 15 χρόνια, έρχονται στην Ελλάδα για δύο μόνο συναυλίες, στις 9 Νοεμβρίου στο Block 33 της Θεσσαλονίκης και στις 10 Νοεμβρίου στο Gagarin 205 της Αθήνας.

Ετοιμαστείτε να αφεθείτε στα σίγουρα χέρια των ανεπανάληπτων οραματιστών που ακούνε στο όνομα The Herbaliser και μάλιστα, σε ένα live full band show με τον καινούργιο δίσκο «There Were Seven».

Εφευρετικοί όσο λίγοι οι The Herbaliser οραματίστηκαν -αλλά κυριότερα έκαναν πράξη- μια μοναδική συνένωση ήχων, οργάνων, μελωδιών και στυλ. Jazz, Rap και Hip-Hop έγιναν ένα, κάτω από τις μαγικές εμπνεύσεις τους. Μπάσο, τύμπανα, πλήκτρα, φλάουτο, σαξόφωνο, τρομπέτα, turntables και πολλά άλλα θα μας παρασύρουν στον μαγικό κόσμο των αισθήσεων των Herbaliser.

Γέννημα θρέμμα του Δυτικού Λονδίνου, έζησαν ως έφηβοι στις αρχές της δεκαετίας του ‘90 και φυσικά δεν άργησαν να έρθουν σε επαφή με ήχους όπως hip - hop, rare groove, funk και jazz. Ο Jake Wherry παιδί του νοτιοδυτικού Λονδίνου έπαιζε κιθάρα και μπάσο σε διάφορες jazz, funk and rock μπάντες κατά τη διάρκεια της εφηβείας του. Τότε γνώρισε και τον Patrick Carpenter aka PC, ο οποίος βρέθηκε και πίσω από τους DJ Food, και μέσα από αυτόν ήρθε σε επαφή με το περίφημο label Ninja Tune. Ο Ollie Teeba ξεκίνησε 15 χρονών ως dj κι άρχισε τα πρώτα live sets μπροστά στο λονδρέζικο κοινό ένα χρόνο αργότερα.

Όταν συναντήθηκαν στα 1990, αυτή έμελλε να αποτελέσει μια συνάντηση που θα άλλαζε το μουσικό χάρτη κατατάσσοντας τους στην κάστα των μεγάλων μουσικών της πρωτεύουσας του Μεγάλου Βασιλείου κι όχι μόνο. Αυτό συνέβη στο studio του Wherry's Traintrax και ξεκίνησαν να ηχογραφούν παρέα, συνεργαζόμενοι με ονόματα όπως DJ Malachi, Kaidi Tatham από τους Bugz in the Attic και Ralph Lamb από τους Easy Access Orchestra.

Κι έτσι δόθηκε η απάντηση τι συμβαίνει όταν ενώνεις τη jazz με τη funk και το hip hop. Απλά ένα εκρηκτικό μείγμα που ονομάζεται Herbaliser. Επιρροές τους όπως James Brown, DJ Premier, Lalo Schifrin, David Axelrod και Serge Gainsbourg επρόκειτο να μεταφερθούν χάρις στις μοναδικές εμπνεύσεις τους σε μια άλλη διάσταση.

Τις συναυλίες τους θα ανοίξουν οι Pad Trio & Elephant Phinix στην Αθήνα και οι Big Nose Attack στη Θεσσαλονίκη.

Πληροφορίες: Gagarin 205, Λιοσίων 205, 215 5400888, στις 9 μ.μ., είσοδος 18€ (προπώληση), 23€ (ταμείο).