Μήνυση κατά Miley Cyrus για το «We Can' t Stop»

miley-cyrus
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Τζαμαϊκανός συνθέτης θεωρεί πως η Cyrus αντέγραψε ένα single του που κυκλοφόρησε το 1988.

Ένας συνθέτης από την Τζαμάικα έχει καταθέσει μήνυση κατά της Miley Cyrus, απαιτώντας 300 εκατομμύρια δολάρια, θεωρώντας πως το «We Can' t Stop» αντιγράφει ένα δικό του single.

Ο Michael May – πιο γνωστός με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο Flourgon – ισχυρίζεται πως το τραγούδι της Cyrus αποτελεί αντιγραφή του δικού του single «We Run Things» το οποίο κυκλοφόρησε το 1988. Το «We Run Things» του May είχε κατακτήσει τα charts στην Τζαμάικα και, σύμφωνα με τον ίδιο, το τραγούδι του είναι ιδιαίτερα αγαπητό στον χώρο της reggae.

Invision/AP / Matt Sayles

H Cyrus τραγούδησε με τον Elton John στα πρόσφατα βραβεία Grammy.

Όπως αναφέρει το Reuters σε σχετικό άρθρο του, ο May έχει καταθέσει μήνυση κατά της Cyrus, καθώς και των παραγωγών Mike WiLL Made-It και Rock City (Timothy και Theron Thomas), τον μάνατζερ της τραγουδίστριας Larry Rudolph, καθώς και τις δισκογραφικές RCA και Sony Music.

Ακούστε και συγκρίνετε το single της Cyrus με αυτό του May.

Σύμφωνα με τη πλευρά του May, το τραγούδι της Cyrus «ενσωματώνει σημαντικά στοιχεία» από την μελωδία, τον ρυθμό και τα φωνητικά τού «We Run Things», με αποκορύφωμα το ρεφρέν του τραγουδιού. Η Cyrus τραγουδά «We run things, things don’t run we», ενώ στο κομμάτι του Flourgon το ρεφρέν είναι «We run things, things no run we».

Ως εκ τούτου, οι δικηγόροι του ενάγοντος τονίζουν πως η τεράστια εμπορική επιτυχία του τραγουδιού της Cyrus οφείλεται στο «προστατευμένο, μοναδικό, δημιουργικό και πρωτότυπο υλικό» του May. Η πλευρά του May φαίνεται πως είναι έτοιμη να πάει μέχρι τα δικαστήρια, απαιτώντας παράλληλα την διακοπή πωλήσεων του single της Cyrus.