Τεράστιο box set από τον Brian Eno ειδικά για καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις

brian-eno Yui Mok
ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Η συλλογή θα κυκλοφορήσει σε εννέα βινύλια και περιλαμβάνει ένθετο βιβλίο με φωτογραφίες και σημειώσεις.

Ο Brian Eno ανακοίνωσε πως θα κυκλοφορήσει μια τεράστια συλλογή από «νέα, σπάνια και ακυκλοφόρητα κομμάτια» υπό τον τίτλο «Music for Installations». Όπως προϊδεάζει ο τίτλος της συλλογής, η μουσική περιλαμβάνει συνθέσεις του Eno που χρησιμοποιήθηκαν σε καλλιτεχνικές εγκαταστάσεις.

Η συλλογή θα κυκλοφορήσει στις 4 Μαΐου μέσω της UMC και θα περιλαμβάνει εννέα βινύλια και ένα βιβλίο 64 σελίδων με σπάνιες και ανέκδοτες φωτογραφίες, καθώς και σημειώσεις του Eno. Το «Music for Installations» ήδη είναι διαθέσιμο για προαγορά μέσω Amazon και κοστίζει 235 δολάρια, χωρίς τα μεταφορικά.

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο Eno παρουσίασε την καλλιτεχνική εγκατάσταση, με τίτλο «Bloom: Open Space», στο Άμστερνταμ. Πρόκειται για μια διαδραστική εγκατάσταση που ο Eno σχεδίασε με τον Βρετανό μουσικό και προγραμματιστή και τακτικό συνεργάτη του, Peter Chilvers. Η συγκεκριμένη εγκατάσταση είναι βασισμένη στην μουσική εφαρμογή Bloom, την οποία ανέπτυξαν οι δυο μαζί.

Η επόμενη εγκατάσταση του Brian Eno, που συνδυάζει τέχνη και τεχνολογία, θα παρουσιαστεί στο Βερολίνο, έχει τον τίτλο «ISM Hexadome» και θα διαρκέσει από τις 29 Μαρτίου έως τις 22 Απριλίου.