Το «Lazarus» του David Bowie ζωντανεύει στη μεγάλη οθόνη

david-bowie-2 Denis O’Regan
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Μια πόλη στην Αγγλία τιμά τον εμβληματικό καλλιτέχνη και θυμάται την πρώτη εμφάνιση του Ziggy Stardust.

Το πετυχημένο μιούζικαλ που έγραψε ο David Bowie με τη βοήθεια του Enda Walsh, το «Lazarus», σύντομα θα κάνει την κινηματογραφική του πρεμιέρα σε μια ειδική προβολή στη Νέα Υόρκη στις 2 Μαΐου. Πιο συγκεκριμένα, θα προβληθεί η βρετανική παραγωγή της παράστασης, με τον Michael C. Hall του «Dexter» στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ τη μουσική θα εκτελέσει ζωντανά το συγκρότημα από την παραγωγή της Νέας Υόρκης.

Rolling Stone

Ο Michael C. Hall πρωταγωνίστησε στη βρετανική παραγωγή του μιούζικαλ.

Το «Lazarus» είναι εμπνευσμένο από το μυθιστόρημα «Ο Άνθρωπος που Έπεσε στη Γη» του Walter Tevis, το οποίο είχε μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη το 1976 με τον Bowie στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Το μιούζικαλ αρχικά ανέβηκε στη Νέα Υόρκη για έξι εβδομάδες στα τέλη του 2015 και τις αρχές του 2016 και η παραγωγή μεταφέρθηκε στη συνέχεια στο Λονδίνο, από τον Νοέμβριο του 2016 έως τον Ιανουάριο του 2017. Πολλά από τα τραγούδια του μιούζικαλ κυκλοφόρησαν ως άλμπουμ μετά τον θάνατο του Bowie, ενώ αργότερα αποτέλεσε τη βάση για μια πρωτοποριακή virtual reality εμπειρία.

Πρόσφατα έγινε γνωστό πως θα ανεγερθεί ένα άγαλμα του David Bowie στην πόλη Έιλσμπουρι, στο Μπάκινγχαμσιρ της Αγγλίας. Ο Bowie φημολογείται πως εμφανίστηκε ως Ziggy Stardust για πρώτη φορά στις συναυλίες που είχε δώσει στην πόλη στις αρχές του 1970.  

Το άγαλμα, το οποίο θα κοσμεί την κεντρική πλατεία της πόλης, απεικονίζει τον Bowie ως Ziggy Stardust, με περσόνες από διάφορες φάσεις της πλούσιας καριέρας του να τον παρακολουθούν. Τα αποκαλυπτήρια του αγάλματος θα πραγματοποιηθούν σε επίσημη τελετή την Κυριακή 25 Μαρτίου.