Άκρως πετυχημένη η φιλανθρωπική δημοπρασία των Placebo

placebo
ΤΡΙΤΗ, 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Brian Molko: «Η κατάθλιψη είναι μια ασθένεια σαν όλες τις άλλες, δεν θα έπρεπε να υπάρχει στίγμα».

Οι Placebo ευχαρίστησαν δημόσια τους θαυμαστές τους για τις προσφορές τους στην ειδική δημοπρασία που διοργάνωσαν για να στηρίξουν την φιλανθρωπική οργάνωση CALM, η οποία επικεντρώνεται σε θέματα ψυχικής υγείας, καθώς και του Mercy Centre στην Μπανγκόκ.

Η δημοπρασία περιλάμβανε πάνω από 300 αναμνηστικά και προσωπικά αντικείμενα των μελών του βρετανικού συγκροτήματος, όπως το φούτερ που φόρεσε ο Brian Molko στο βίντεο του «Pure Morning». Από τις πωλήσεις των αντικειμένων συγκεντρώθηκε το ποσό των 27.500 λιρών, όπως αποκάλυψαν στην ανοιχτή επιστολή τους.

«Όταν ξεκινήσαμε να δημοπρατούμε τα αναμνηστικά των Placebo, γνωρίζαμε πως τα έσοδα θα πάνε σε κάτι κοντά στην καρδιά μας. Τώρα που η δημοπρασία ολοκληρώθηκε, είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε πως συγκεντρώσαμε περισσότερα από όσα ελπίζαμε και θέλουμε να προσφέρουμε 27.500 λίρες στο CALM. Ο Brian και εγώ σας συγχαίρουμε για την αποστολή σας και ταπεινά ελπίζουμε πως τα έσοδα θα σας βοηθήσου να συνεχίσετε το σπουδαίο έργο σας» γράφουν οι Stefan Olsdal και Brian Molko.

Μιλώντας στο NME για το έργο της φιλανθρωπικής οργάνωσης, ο Molko είχε δηλώσει πως «πρέπει να αφαιρέσουμε το στίγμα σχετικά με την κατάθλιψη» τονίζοντας πως είναι σημαντικό να μπορεί να μιλά κανείς για τα συναισθήματα του, αντί να τα κράτα μέσα του και να απομονώνεται.

«Είναι ασθένεια σαν όλες τις άλλες. Η κατάθλιψη και ο εθισμός είναι αναγνωρισμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως ασθένειες. Εάν κάποιος έχει σκλήρυνση κατά πλάκας ή καρκίνο, θα τους ακούγαμε. Υπάρχει ακόμα στίγμα με την κατάθλιψη και πολλοί άνδρες συγκεκριμένα νιώθουν πως το να μιλούν για αυτήν είναι σημάδι αδυναμίας. Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε με την CALM είναι να αφαιρέσουμε αυτό το στίγμα από την κοινωνία» δήλωσε ο Molko.