Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος γράφει για έναν «ισόβιο έρωτα»

o-baggelis-raptopoulos-grafei-gia-enan-isobio-erota

ΤΕΤΑΡΤΗ, 14 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος, μετά το χρονικό «Η υψηλή τέχνη της αποτυχίας» (εκδ. Ίκαρος), επιστρέφει στο μυθιστόρημα. Το νέο του βιβλίο με τίτλο «Η πιο κρυφή πληγή» (εκδ. Ίκαρος) που θα κυκλοφορήσει αύριο στα βιβλιοπωλεία, ξετυλίγει την περιπέτεια ενός «ισόβιου» έρωτα.

Πρόκειται για το 24ο βιβλίο του γνωστού συγγραφέα και «ίσως το πιο πολιτικοποιημένο του μέχρι σήμερα», όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες. «Η πιο κρυφή πληγή» είναι μια σύγχρονη ερωτική ιστορία, με φόντο τα Δεκεμβριανά του ’44. Ένας ισόβιος έρωτας στην εποχή των στιγμιαίων ερώτων και ο εφιάλτης του εμφυλίου στα χρόνια της κρίσης.

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος εξερευνά πόσο εξαρτημένες είναι οι ιδεολογίες και η πολιτική από τον έρωτα, σε τι βαθμό είναι υποχείριά του. Ένα θέμα που δεν μπορεί παρά να γίνεται όλο και πιο επίκαιρο, εφόσον η κρίση μας πολιτικοποιεί, και η αυταπάτη ότι οι ιδέες ρυθμίζουν τις ζωές μας, δυναμώνει.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Βαγγέλης Ραπτόπουλος (Αθήνα, 1959) εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο στα είκοσί του. Έχει δημοσιεύσει μυθιστορήματα και νουβέλες: «Η αυτοκρατορική μνήμη του αίματος», «Λούλα», «Mαύρος γάμος», «Η επινόηση της πραγματικότητας», «Χάσαμε τον Μπαμπά», «Φίλοι», «Η Μεγάλη Άμμος» κ.ά. Σπονδυλωτά έργα: «Έμμονες ιδέες», «Η γενιά μου», «Ιστορίες της Λίμνης». Μεταξύ χρονικού και αυτοβιογραφίας: «Ακούει ο Σημίτης Μητροπάνο;», «Η δική μου Αμερική», «Λίγη ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας», «Η υψηλή τέχνη της αποτυχίας». Καθώς και μεταφρασμένα αποσπάσματα από αρχαίους έλληνες συγγραφείς. «Τα τζιτζίκια» εκδόθηκαν στα αγγλικά, «Η απίστευτη ιστορία της πάπισσας Ιωάννας» στα ιταλικά. «Ο εργένης» μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο, τα «Διόδια» στην τηλεόραση. Συνολικά έχουν τυπωθεί περισσότερα από 250.000 αντίτυπα των βιβλίων του.

Πληροφορίες: «Η πιο κρυφή πληγή» του Βαγγέλη Ραπτόπουλου θα κυκλοφορήσει αύριο στα βιβλιοπωλεία, από τις εκδ. Ίκαρος.