Οι Massive Attack φεύγουν από το Facebook λόγω του σκανδάλου Cambridge Analytica

massive-attack
ΠΕΜΠΤΗ, 22 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο δημιουργός του Facebook, Mark Zuckerberg, ζήτησε συγγνώμη για την «τεράστια κατάχρηση εμπιστοσύνης».

Μέσω ανακοίνωσης στο Twitter, οι Massive Attack γνωστοποίησαν πως κατέβασαν το προφίλ τους στο Facebook, λόγω του σκανδάλου Cambridge Analytica. Το περασμένο Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Donald Trump είχε προσλάβει την εταιρεία για να αλιεύσει προσωπικά δεδομένα 50 εκατομμυρίων χρηστών του Facebook χωρίς τη γνώση τους.

Το βρετανικό συγκρότημα σχολίασε πως αποφάσισαν να αποσυρθούν προσωρινά από τη σελίδα κοινωνικής δικτύωσης λόγω της συνεχιζόμενης παραβίασης της ιδιωτικής ζωής, της έλλειψης διαφάνειας και της ασυδοσίας του Facebook έναντι των χρηστών του. Για περισσότερες πληροφορίες και νέα, οι Massive Attack θα χρησιμοποιούν την επίσημη ιστοσελίδα τους όσο παραμένει το προφίλ του Facebook ανενεργό.

AP / Jeff Chiu

Ο Zuckerberg υποσχέθηκε πως το Facebook θα πάρει τα κάταλληλα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο στο μέλλον.

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, απολογήθηκε για το σκάνδαλο, παραδεχόμενος πως υπήρξε «τεράστια κατάχρηση εμπιστοσύνης». Σε συνέντευξή του, ο Zuckerberg υπογράμμισε πως θα ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ξανασυμβεί κάτι αντίστοιχο. Πιο συγκεκριμένα, θα περιοριστούν τα δεδομένα στα οποία θα έχουν πρόσβαση εξωτερικοί developers, ενώ θα γίνει έλεγχος σε developers που έχουν συλλέξει τεράστιο όγκο δεδομένων πριν την εφαρμογή των (σχετικών) περιορισμών το 2014.