Έγιναν τα αποκαλυπτήρια για το πρώτο άγαλμα-αφιέρωμα στον David Bowie

david-bowie-statue
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το μνημείο απεικονίζει την πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ziggy Stardust στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Το πρώτο άγαλμα του David Bowie στήθηκε στην κεντρική πλατεία της πόλης Έιλμσπουρι, στο Μπάκιγχαμσιρ της Αγγλίας. Ο Bowie φέρεται να είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση ως Ziggy Stardust στον συναυλιακό χώρο Friars στην πόλη, στις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Η ιδέα για ένα άγαλμα αφιερωμένο στον Bowie ανήκει στον φανατικό θαυμαστή του καλλιτέχνη, David Stopps, ο οποίος αφού εξασφάλισε τη στήριξη των δημοτικών αρχών, συγκέντρωσε 100.000 λίρες μέσω Kickstarter για το εγχείρημα. Περίπου το ένα τρίτο των δωρεών έγιναν από χώρες εκτός της Μεγάλης Βρετανίας.

Το άγαλμα το οποίο φιλοτέχνησε ο Andrew Sinclair απεικονίζει τον Bowie να τραγουδά ως Ziggy Stardust, καθώς πίσω του υπάρχουν άλλες περσόνες από την πλούσια καριέρα του. Η εγκατάσταση του Έιλσπμπουρι περιλαμβάνει φώτα, web cam και μουσική του Bowie, με ένα διαφορετικό τραγούδι του να παίζει κάθε ώρα, μεταξύ 9πμ και 9μμ.

«Όταν μας άφησε το Ιανουάριο του 2015, υπήρχε ένα απίστευτο, άμεσο ξέσπασμα συναισθημάτων στην πόλη. Είχαμε μια συγκέντρωση κάτω από τις αψίδες και 2.000 άνθρωποι εμφανίστηκαν λίγες μέρες μετά τον θάνατό του. Είχαμε μουσική και βίντεο του Bowie, ήταν μια όμορφη γιορτή. Θεωρήσαμε πως πρέπει να κάνουν κάτι σαν μνημείο για την πόλη και τον David Bowie» δήλωσε ο Stopps στην Telegraph.