Ανέκδοτες φωτογραφίες των Beatles πουλήθηκαν για 290.000 ευρώ

the-beatles Mike Mitchell
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο Mitchell, ο οποίος ήταν μόλις 18 ετών όταν έβγαλε τις φωτογραφίες, εμπνεύστηκε όταν είδε το συγκρότημα στην θρυλική τηλεοπτική εμφάνιση τους στην εκπομπή του Ed Sullivan τον Φεβρουάριο του 1964.

Μια σειρά 350 ανέκδοτων φωτογραφιών των Beatles, οι οποίες τραβήχτηκαν στις πρώτες τους εμφανίσεις στις ΗΠΑ, πουλήθηκε για σχεδόν 290.000 ευρώ σε πλειστηριασμό. Ο Mike Mitchell φωτογράφισε τα «Σκαθάρια» στις συναυλίες που έδωσαν στην Ουάσιγκτον και την Βαλτιμόρη το 1964.

Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο του ο Guardian, δημοπρατήθηκε το αρνητικό φιλμ για 413 φωτογραφίες, από τις οποίες μόνο οι 46 είχαν δημοσιευτεί στο παρελθόν. Το τελικό κόστος της δημοπρασίας του οίκου Omega Auctions ήταν 253,200 λίρες, σχεδόν 290.000 ευρώ.

Omega Auctions / Mike Mitchell

Ο Mitchell, ο οποίος ήταν μόλις 18 ετών όταν έβγαλε τις φωτογραφίες, εμπνεύστηκε όταν είδε το συγκρότημα στην θρυλική τηλεοπτική εμφάνιση τους στην εκπομπή του Ed Sullivan τον Φεβρουάριο του 1964. Έβγαλε τις πρώτες του φωτογραφίες των Beatles όταν έφτασαν στο Washington Coliseum για την συναυλία τους, χωρίς φλας, χρησιμοποιώντας μονάχα φυσικό φως.

Λίγους μήνες αργότερα, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, βρέθηκε στο Civic Center της Βαλτιμόρης, όπου οι Beatles έδιναν συναυλία. Εκεί ο Mitchell κατάφερε να ανέβει στην σκηνή για να τραβήξει ακόμα πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες. Στόχος του, εξήγησε ο φωτογράφος, ήταν να δημιουργήσει κάτι μοναδικό και πρωτοποριακό με τα μέσα που είχε στη διάθεση του.