Δωρεά ενός εκ. δολαρίων από τον διοργανωτή του Coachella στην έρευνα κατά του AIDS

coachella Mario Anzuoni
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο πρόεδρος της AEG απολογήθηκε για την χρηματοδότηση οργανώσεων κατά των δικαιωμάτων της LGBΤQ κοινότητας.

Το Elton John AIDS Foundation ανακοίνωσε πως έλαβε μια δωρεά ενός εκατομμυρίου δολαρίων από τον Philip Anschutz – πρόεδρο της AEG, η οποία διοργανώνει το ετήσιο φεστιβάλ μουσικής Coachella. Φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί σε δύο δόσεις, στα μέσα και τέλη Απριλίου, με headliners τους Eminem, Beyoncé και The Weeknd.

Το περασμένο έτος ο Anschutz κατηγορήθηκε πως χρηματοδότησε οργανώσεις που αντιτίθενται στα δικαιώματα της LGBTQ κοινότητας και του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Πιο συγκεκριμένα, ο Anschutz έκανε δωρεές στα Alliance Defending Freedom, Family Research Council και National Christian Foundation. Η σχετική αποκάλυψη είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από μουσικόφιλους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

AP

Το Coachella είναι ένα από τα πιο σημαντικά φεστιβάλ μουσικής των ΗΠΑ.

«Το δώρο μου στο Elton John Foundation έχει στόχο να υπογραμμίσει πως στηρίζουμε την ελευθερία όλων να ζουν ειρηνικά, χωρίς παρεμβολές από άλλους» τόνισε σε ανακοίνωσή του για τη δωρεά ο Anschutz. «Η σεξουαλικότητα είναι ένα από τα πιο προσωπικά θέματα και ποτέ δεν ήταν πρόθεσή μου να κρίνω την προσωπική ζωή του κόσμου. Στηρίζω τα δικαιώματα όλων των ανθρώπων και αντιτίθεμαι στις διακρίσεις και την μισαλλοδοξία εναντίων της LGBTQ κοινότητας. Το θεωρώ ζήτημα βασικών ανθρώπινων δικαιωμάτων» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της AEG.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσής του, ο Anschutz σχολίασε πως το ίδρυμα του στηρίζει ένα ευρύ φάσμα φιλανθρωπικών κινήσεων και ζήτησε συγγνώμη για τη περίπτωση που χρηματοδότησε οργανώσεις που εναντιώνονται σε αυτές τις αρχές. «Δεν ήταν η πρόθεσή μου, δεν αντικατοπτρίζει τις πεποιθήσεις μου και είμαι αποφασισμένος να διασφαλίσω την ενίσχυση των εσωτερικών διαδικασιών ώστε να μην ξανασυμβεί» κατέληξε η ανακοίνωση.