Ο χώρος του θεάματος δήλωσε «παρών» στην πορεία March For Our Lives

march-for-our-lives-protest Alex Brandon
ΔΕΥΤΕΡΑ, 26 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Paul McCartney: «Ένας από τους καλύτερους φίλους μου σκοτώθηκε από όπλο εδώ κοντά».

Το περασμένο Σάββατο πραγματοποιήθηκαν πορείες διαμαρτυρίας στις ΗΠΑ για την αυστηροποίηση των νόμων οπλοκατοχής, στον απόηχο της πρόσφατης πολύνεκρης επίθεσης ενόπλου σε σχολείο της Φλόριντα. Ανάμεσα στους διαδηλωτές της πορείας March For Our Lives βρίσκονταν πολλοί αστέρες, όπως ο Paul McCartney, η Kim Kardashian και ο Kanye West, η Miley Cyrus και η Amy Schumer.

Reuters

Ο McCartney συμμετείχε στην πορεία της Νέας Υόρκης.

«Ένας από τους καλύτερους φίλους μου σκοτώθηκε από όπλο εδώ κοντά» δήλωσε ο McCartney από τους δρόμους της Νέας Υόρκης στο CNN. Όπως εξήγησε στο τηλεοπτική δίκτυο, το ζήτημα της οπλοκατοχής είναι «σημαντικό», αναφερόμενος στην δολοφονία του John Lennon στο Μανχάταν το 1980.

Reuters

Η Jennifer Hudson μαζί με τους έφηβους διοργανωτές της πορείας διαμαρτυρίας.

Στην πορεία που πραγματοποιήθηκε στην πρωτεύουσα των ΗΠΑ, η Jennifer Hudson διασκεύασε το «The Times They Are A Changin’» του Bob Dylan. Κατά τη διάρκεια της ερμηνείας της, η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στους φόνους της μητέρας της, του αδερφού της και του επτάχρονου ανηψιού της το 2008.

«Όλοι έχουμε χάσει κάποιον, όλοι έχουμε έναν στόχο. Τι θέλουμε; Θέλουμε αλλαγή» τόνισε συγκινημένη η Hudson. Στην πορεία της Ουάσιγκτον τραγούδησαν επίσης η Ariana Grande, ο Lin-Manuel Miranda με τον Ben Platt, η Demi Lovato καθώς και ο Common και η Andra Day με την παιδική χορωδία της Βαλτιμόρης.