Άγνωστος βανδάλισε το άγαλμα του David Bowie

david-bowie
ΤΕΤΑΡΤΗ, 28 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Ο βανδαλισμός συνέβη μόλις 48 ώρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια που έγιναν την περασμένη Κυριακή στο Έιλσμπουρι.

Το άγαλμα του David Bowie, το οποίο εγκαταστάθηκε στην κεντρική πλατεία του Έιλσμπουρι την περασμένη Κυριακή, μπήκε στο στόχαστρο ενός αγνώστου. Όπως αναφέρεται σε άρθρο του Billboard, ο άγνωστος έγραψε με σπρέι «RIP DB» και «Feed the homeless first» στον τοίχο γύρω από το άγαλμα.

South Beds News Agency

Το άγαλμα, το οποίο σχεδίασε ο Andrew Sinclair, στήθηκε στο κέντρο της πόλης για να μνημονεύσει την πρώτη εμφάνιση του Bowie ως Ziggy Stardust την δεκαετία του 1970. Μετά από σχετική διαδικτυακή καμπάνια, ο David Stopps συγκέντρωσε 10.000 λίρες για το έργο.

Ο τραγουδιστής των Marillion, Steve Hogarth, ο οποίος και αποκάλυψε το άγαλμα την Κυριακή, κατήγγειλε τον βανδαλισμό και εξέφρασε την ελπίδα ότι θα καθαριστεί και θα συνεχίσει να προσελκύει κόσμο στην πόλη του Έιλσμπουρι για πολλά χρόνια ακόμα.

South Beds News Agency

Ο Stopps από την πλευρά του σχολίασε στο BBC πως οι κάμερες ασφαλείας έχουν καταγράψει τον δράστη, οπότε είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να ταυτοποιηθεί. Ένας κάτοικος της πόλης συμπλήρωσε πως οι δημοτικές αρχές θα επωμιστούν το κόστος καθαρισμού, οπότε, κατά έναν ειρωνικό τρόπο, ο βανδαλισμός έχει αποτέλεσμα να υπάρχουν λιγότερα διαθέσιμα χρήματα για τους άστεγους.