H Τεχνόπολη σε ρυθμούς χιπ χοπ

h-texnopoli-se-ruthmous-xip-xop

Φωτογραφία: Νικολαρέας, Δασκαλάκης, Πουπουλίδου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 03 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010

Αποκλειστικά μουσική και τραγούδια χιπ χοπ θα ακούγονται στις 4 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη και σε όλο το Γκάζι, την ημέρα που έχει προγραμματιστεί το 3ο Φεστιβάλ Χιπ Χοπ της Αθήνας.

Αποκλειστικά μουσική και τραγούδια χιπ χοπ θα ακούγονται στις 4 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη και σε όλο το Γκάζι, την ημέρα που έχει προγραμματιστεί το 3ο Φεστιβάλ Χιπ Χοπ της Αθήνας. Τα πιο ανεξάρτητα γκρουπ και οι δυνατότερες ομάδες breakdance θα συναντηθούν στο φετινό φεστιβάλ, που φέτος θα έχει ακόμα περισσότερη γεύση δρόμου.

Εκτός από συναυλίες και χορό, η φετινή διοργάνωση περιλαμβάνει και τον διαγωνισμό στιχουργικής, MCs Battle φερμένο από το Μπρονξ, όπου οι οκτώ καλύτεροι ΜCs (ράπερ) θα δώσουν με τις ρίμες τους μάχη λέξη με λέξη, για το ποιος είναι ο δυνατότερος στιχουργικά, ο πιο ετοιμόλογος και ο πιο γρήγορος.

Ο Μηδενιστής με όλες του τις επιτυχίες, οι Giants με τα αιχμηρά τους τραγούδια, ο Εισβολέας με το μοναδικό του μουσικό ένστικτο, ο Phyrosun με πολλή μουσική, οι Ορθολογιστές με το ανορθόδοξο ύφος τους, οι Απέχεις που δίνουν συχνά το «παρών» στα χιπ χοπ δρώμενα, ο Neon και ο Τ. Λάθος με τη δυναμική τους συμμαχία, ο Μάντης Johnson των καλών μουσικών οιωνών και πολλοί άλλοι θα χρωματίσουν τη βραδιά με τις χιπ χοπ εμπνεύσεις τους. Με ολοκαίνουργια τραγούδια αλλά και παλιότερες επιτυχίες τους, θα θυμίσουν στο κοινό πόσο ζωντανό παραμένει αυτό το μουσικό είδος στην πόλη μας.

Στο Battle of Athens ‘10, τον διαγωνισμό breakdance, που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Hip Hop Festival, θα αναμετρηθούν οι οκτώ καλύτερες ομάδες της Ελλάδας, με κριτές τρία από τα κορυφαία ονόματα της breakdance ελληνικής σκηνής. Το κάθε battle θα διαρκεί πέντε λεπτά. Οι οκτώ ομάδες θα αναμετρηθούν αρχικά στα προκριματικά και τέσσερις από αυτές θα δοκιμαστούν ξανά στα ημιτελικά. Στον τελευταίο 12λεπτο τελικό, οι καλύτεροι θα μονομαχήσουν μέχρι τελικής πτώσης για τον τίτλο του νικητή.

Η ίδια διαδικασία θα ακολουθηθεί και στο MCs Battle όπου οι οκτώ καλύτεροι MCs του χιπ χοπ θα διαγωνιστούν ανά ζευγάρια. Κριτής σε αυτόν τον διαγωνισμό θα είναι ο Εισβολέας που μαζί με τους φίλους του και τον κόσμο θα διαλέξουν τον νικητή.

Το 3rd Athens Hip Hop Festival θα παρουσιάσουν ο Alex Zoltan, από το «Thessaloniki Hip Hop Festival» και ο Λάγνης των διαχρονικών Νέα Τάξη Πραγμάτων (ΝΤΠ), ενώ ο Dj The Boy, o Q.B.Mix και ο Dj Noiz θα επιδοθούν σε ένα εξάωρο ασταμάτητο χιπ χοπ πάρτι.

Πληροφορίες: Τεχνόπολις, Γκάζι, τιμή 15 ευρώ (προπώληση), 20 ευρώ (ταμείο).