Νέο ντοκιμαντέρ για την Patti Smith

patti-smith
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 30 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018

Το «Horses: Patti Smith and her Band» γιορτάζει τα 40 χρόνια από την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου.

Η Patti Smith ανακοίνωσε ένα νέο ντοκιμαντέρ που θα κυκλοφορήσει στα πλαίσια της 40ής επετείου από την κυκλοφορία του πρώτου της δίσκου «Horses». Το «Horses: Patti Smith and her Band» γυρίστηκε στο Wiltern Theater του Λος Άντζελες στις αρχές του 2016 και περιλαμβάνει υλικό από την τελευταία συναυλία της επετειακής περιοδείας.

Σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ είναι ο Steven Sebring, ενώ ο Jimmy Iovine εκτελεί χρέη εκτελεστικού παραγωγού. Το «Horses: Patti Smith and her Band» θα κάνει την πρεμιέρα της στο φεστιβάλ κινηματογράφου Tribeca στις 23 Απριλίου.

Το «Horses» κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1975 μέσω της Arista Records και ξεχώρισε για τον συνδυασμό της rock με τους ποιητικούς στίχους της Patti Smith. Παρά το γεγονός ότι δεν έχει κάποιο hit single, κατάφερε να διακριθεί στα charts και αποτέλεσε μια από τις πηγές έμπνευσης της ανερχόμενης τότε, αμερικάνικης punk σκηνής.

Στα πλαίσια της 30ης επετείου του «Horses» το 2005, η Smith κυκλοφόρησε μια live έκδοση του δίσκου, η οποία ηχογραφήθηκε στο Royal Festival Hall.