Δεκαετής φυλάκιση με αναστολή για τον μανιακό stalker της Taylor Swift

taylor-swift
ΤΕΤΑΡΤΗ, 04 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Είχε συλληφθεί για παρενοχλητική παρακολούθηση το 2016, μετά από συναυλία της Αμερικανίδας τραγουδίστριας.

Τα δικαστήρια των ΗΠΑ καταδίκασαν τον Frank Andrew Hoover σε 10ετή φυλάκιση με αναστολή, επειδή παραβίασε τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί το 2016, όταν συνελήφθη για παρενοχλητική παρακολούθηση της Taylor Swift.

Ο 39χρονος Hoover θα βρίσκεται υπό παρακολούθηση μέσω GPS για έναν χρόνο, ενώ θα πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον ένα μίλι μακριά από την τραγουδίστρια και την οικογένειά της. Παράλληλα, τα δικαστήρια έχουν διατάξει τον Hoover να παραδώσει πυροβόλα όπλα τα οποία έχει στην κατοχή του, ενώ θα πρέπει να παρακολουθήσει ψυχοθεραπεία και να του υπόκειται για ιατρικό έλεγχο για ναρκωτικά.

Τον Οκτώβριο του 2016, ο Hoover είχε ακολουθήσει την αυτοκινητοπομπή της Swift μετά από συναυλία της μέχρι στο αεροδρόμιο, όπου βρισκόταν ένα ιδιωτικό τζετ για να την παραλάβει. Σύμφωνα με το TMZ, οι σωματοφύλακες της τραγουδίστριας ενημέρωσαν την αστυνομία πως ο Hoover πλησίασε το αυτοκίνητο της Swift σε απόσταση 10-15 μέτρων και όταν τον ρώτησαν πού πήγαινε, φέρεται να απάντησε: «Θα συνοδεύσω την Swift όπου πάει».

Μετά τη σύλληψή του, επιβλήθηκαν περιοριστικά μέτρα στον Hoover, σύμφωνα με τα οποία πρέπει να βρίσκεται σε απόσταση τουλάχιστον 150 μέτρων από την Swift. Την ίδια περίοδο – πριν και μετά τη σύλληψή του – ο Hoover έστελνε παρενοχλητικά email στον πατέρα της τραγουδίστριας, Scott Swift. Σε ένα από αυτά ο Hoover υπογράμμισε: «Χωρίς αυτή θα ζω στη Γη γη μόνος για πάντα και αυτή θα συνεχίσει να έχει αποτυχημένες σχέσεις που θα της σπάνε την καρδιά».