Χάκερ εξαφάνισαν (προσωρινά) το βιντεοκλίπ του «Despacito» από το YouTube

despacito
ΤΕΤΑΡΤΗ, 11 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Η «ζημιά» τελικά αποκαταστάθηκε και το τραγούδι έχει πλέον ξεπεράσει τα 5 δισεκατομμύρια views.

Το «Despacito» του Luis Fonsi πρόσφατα έσπασε άλλο ένα ρεκόρ, έχοντας φτάσει πλέον τα 5 δισεκατομμύρια views στο YouTube – τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλο βίντεο. Η χαρά του Fonsi δυστυχώς όμως δεν κράτησε πολύ, αφού μια ομάδα χάκερ κατάφερε να εξαφανίσει το βιντεοκλίπ από την ιστοσελίδα.

Κάνοντας μια αναζήτηση για το «Despacitο», οι χρήστες του YouTube έβρισκαν ένα βίντεο όπου δυο μασκοφόροι χάκερ – ονόματι Prosox και Kuroi’sh – σημάδευαν τα όπλα τους στην κάμερα, ενώ κάτω από το βίντεο άφησαν ένα μήνυμα υπέρ της απελευθέρωσης της Παλαιστίνης. Τελικά η ζημιά αποκαταστάθηκε και το τραγούδι «επέστρεψε» στο YouTube.

Η πρωτόγνωρη επίθεση των δύο χάκερ είχε στόχο το Vevo, το οποίο ανεβάζει βιντεοκλίπ από καλλιτέχνες όπως την Taylor Swift, τον Drake, την Shakira και πολλούς άλλους. Εκπρόσωπος του Vevo παραδέχτηκε πως υπήρξε παραβίαση των μέτρων ασφαλείας και εργάζονται σκληρά για να αποκαταστήσουν τον κατάλογο των βίντεο. Αντίστοιχα και ο εκπρόσωπος του YouTube σχολίασε πως παρατήρησαν «ασυνήθιστα uploads» σε ορισμένα κανάλια του Vevo και γρήγορα απενεργοποιήσαν πρόσβαση στους λογαριασμούς.

Το τραγούδι του Fonsi έκανε ντεμπούτο τον Ιανουάριο του 2017 και γρήγορα κατέκτησε τα charts, σπάζοντας παράλληλα πολλά ρεκόρ. Στη συνέχεια κυκλοφόρησαν πολλά remix, συμπεριλαμβανομένου και ενός με τον Justin Bieber. Το ισπανόφωνο hit ήταν το πρώτο τραγούδι που ξεπέρασε τα 4,6 δισεκατομμύρια views στο YouTube και πρόσφατα έσπασε το φράγμα των 5 δισεκατομμυρίων.