O Kanye West ετοιμάζει βιβλίο φιλοσοφίας

kanye-west Lionel Cironneau
ΔΕΥΤΕΡΑ, 16 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Το πόνημα του Αμερικανού ράπερ θα εξετάσει τη σχετικότητα του χρόνου στην εποχή της φωτογραφίας.

Παράλληλα με το follow-up στο «The Life of Pablo», ο Kanye West ετοιμάζει ένα βιβλίο φιλοσοφίας με τίτλο «Break The Simulation», το οποίο εστιάζει στην «ψύχωση» της σύγχρονης κοινωνίας με τη φωτογραφία και τον χρόνο. Ο ράπερ έκανε την αποκάλυψη σε μια συνέντευξη που έδωσε το Hollywood Reporter με τον διακοσμητή εσωτερικού χώρου Axel Vervoordt.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο West εξέφρασε την απόψη πως «όλος ο χρόνος είναι τώρα» και πως «το μέλλον είναι τώρα, το παρελθόν είναι τώρα». «Υπάρχουν  άνθρωποι τους οποίους γνωρίζεις και λες πως είναι από το μέλλον. Το νιώθεις στην ψυχή τους».

Αργότερα, ο ράπερ μίλησε για την «νέα έννοια» πάνω στην οποία θα βασίσει το φιλοσοφικό βιβλίο του. «Έχω αυτή την φιλοσοφία ή καλύτερα ας πούμε αυτή την έννοια, γιατί [ο όρος] φιλοσοφία ακούγεται λίγος αδέξιος μερικές φορές. Αφορά την ψύχωση των ανθρώπων με τις φωτογραφίες και το γεγονός ότι σε βγάζουν από το τώρα και σε μεταφέρουν στο παρελθόν ή στο μέλλον».

«Μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να τεκμηριώσουν, αλλά συχνά ξεπερνούν τους ανθρώπους. Ο κόσμος στέκεται πάρα πολύ στις αναμνήσεις, θέλει πάντοτε να ακούσει την ιστορία από κάτι που είναι σημαντικό, αλλά νομίζω πως δίνουμε πάρα πολύ αξία στην ιστορία» συμπλήρωσε ο West. Συνεχίζοντας, χρησιμοποίησε ως παράδειγμα την μόδα και τις αναφορές στην αισθητική προηγούμενων δεκαετιών.