Ρεσιτάλ χωρίς σύνορα από τον Στέφανο Κορκολή
Σε κάθε εμφάνιση του αποδεικνύει ότι η «τέχνη είναι ένα μεγάλο ταξίδι χωρίς χάρτη». Ο Στέφανος Κορκολής στη δική του βραδιά στο Μέγαρο τη Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου, αυτοσχεδιάζει, ερμηνεύει έργα και παραλλαγές μεγάλων κλασικών και σύγχρονων συνθετών, αλλά και έργα που φέρουν τη δική του υπογραφή.
Μεγάλωσε και μεγαλώνει με και για τη μουσική. «Παιδί-θαύμα» στο ξεκίνημα, πολύ σύντομα διεθνώς αναγνωρισμένος ως σολίστ και συνθέτης, μ’ ένα ευρύτατο ρεπερτόριο (από την κλασική έως την pop), που του έχει χαρίσει μέχρι σήμερα σπουδαίες συνεργασίες από το παγκόσμιο μουσικό στερέωμα και αντίστοιχα βραβεία, ο πολυτάλαντος Στέφανος Κορκολής ετοιμάζει μια μοναδική βραδιά, όπου η πιανιστική δεξιοτεχνία των κορυφαίων Ευρωπαίων κλασικών θα συμπορευθεί με το λυρισμό των αργεντίνικων tango και η οπερετική μουσική του 19ου αιώνα με τις οσκαρικές κινηματογραφικές συνθέσεις του 20ού.
Σ’ένα πρόγραμμα όπου ο Σκριάμπιν συναντά τον Χατζιδάκι, ο Θεοδωράκης τον Πιατσόλα κι ο Ρότα τον Ραχμάνινοφ, ο Στέφανος Κορκολής παρουσιάζεται πιο ώριμος και ταυτόχρονα, εξίσου δημιουργικός όσο στο ξεκίνημα της μουσικής σταδιοδρομίας του. Ο διακεκριμένος πιανίστας και συνθέτης επιχειρεί εν προκειμένω «έναν διάλογο με το πιάνο», με έργα μεγάλων κλασικών συνθετών (Σοπέν, Γκριγκ κ.ά.), εκ των οποίων άλλα ερμηνεύει αυτούσια ή στη δική του εκδοχή για σόλο πιάνο, ενώ υπάρχουν και κάποια που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τη δημιουργία προσωπικών του, δεξιοτεχνικών έργων (όπως για παράδειγμα το Gipsy Song, βασισμένο σε θέμα από την όπερα Carmen του Μπιζέ, ή η Ισπανική Φαντασία πάνω σε θέματα των Αλμπένιθ και Γρανάδος).
Στο ξεχωριστό πρόγραμμά του, ο δημοφιλής καλλιτέχνης επιχειρεί ακόμη τολμηρούς αυτοσχεδιασμούς και στιλιστικές παραλλαγές πάνω σε γνωστά μουσικά θέματα, στο ύφος των Μότσαρτ, Μπετόβεν, Σούμαν, Ραβέλ κ.ά. ενώ δεν παραλείπει να εντάξει σ’αυτό και έργα ολότελα δικά του, χαρακτηριστικά της ανήσυχης και «ταξιδιάρικης» μουσικής προσωπικότητάς του.
Πληροφορίες: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, Βασ. Σοφίας και Κόκκαλη, 210 7282333, στις 8.30 μ.μ., είσοδος 10, 18, 25 και 35€.







