Δεν θα απαγγελθούν τελικά κατηγορίες για τον θάνατο του Prince

prince
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Η μοιραία υπερβολική δόση αποδίδεται σε πλαστά χάπια των ισχυρών οπιούχων φαρμάκων που βρέθηκαν στο σπίτι του.

Δεν θα απαγγελθούν τελικά κατηγορίες για τον θάνατο του Prince, σύμφωνα με την απόφαση των εισαγγελικών αρχών του Carver County. Ο μουσικός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στο Paisley Park στις 21 Απρίλιου του 2016, με τον θάνατό του να αποδίδεται σε υπερβολική δόση οπιούχων φαρμάκων.

Τα χάπια τα οποία βρέθηκαν στο Paisley Park φαίνεται πως ήταν πλαστά, το οποίο εξηγεί πώς ο καλλιτέχνες πήρε μια υπερβολική δόση. «Ο Prince δεν είχε ιδέα ότι έπαιρνε ένα πλαστό χάπι το οποίο θα μπορούσε να τον σκοτώσει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Mark Metz. Παράλληλα, δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν πώς προμηθεύτηκε τα χάπια, οπότε δεν μπορούν να απαγγελθούν οι σχετικές ποινικές κατηγορίες.

Reuters / Chris Pizzello

Αξίζει να σημειωθεί πως o Prince δεν είχε συνταγή με τα φάρμακα που βρέθηκαν στο σπίτι του, αλλά ορισμένα από αυτά είχαν συνταγογραφηθεί στο όνομα του πρώην ντράμερ του, Kirk Johnson. Πολλά από τα χάπια βρέθηκαν σε μπουκάλια για βιταμίνες ή σε φακέλους, μαρτυρώντας τον εθισμό του Prince στα ισχυρά φάρμακα.

Ο γιατρός του Prince, Michael Schulenberg, έφτασε σε συμβιβασμό με τις δικαστικές αρχές και πλήρωσε πρόστιμο 30.000 δολαρίων, για την διευθέτηση της κατηγορίας πως συνταγογράφησε φάρμακα σε τρίτο πρόσωπο, ενώ γνώριζε πως ο τελικός αποδέκτης θα ήταν ο Prince. Ο γιατρός από την πλευρά του αρνήθηκε την κατηγορία και ισχυρίστηκε πως όταν έμαθε για τον εθισμό του Prince, επιχείρησε να τον φέρει σε επαφή με κλινική απεξάρτησης.