Πέθανε ο αστέρας της ηλεκτρονικής μουσικής, Avicii, στην ηλικία των 28 ετών

avicii Amy Sussman
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Ο Σουηδός DJ και παραγωγός είχε αποσυρθεί από τις ζωντανές εμφανίσεις λόγω προβλημάτων υγείας το 2016.

Ο Tim Bergling, πιο γνωστός ως Avicii, πέθανε στο Μουσκάτ του Ομάν την Παρασκευή 20 Απριλίου, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του μουσικού. Η είδηση σκόρπισε θλίψη στον χώρο της μουσικής, καθώς ο Berling ήταν ένας από τους πιο πετυχημένους καλλιτέχνες της EDM σκηνής παγκοσμίως. Τα δύο άλμπουμ του, «True» (2013) και «Stories» (2015), περιλαμβάνουν πολλές γνωστές επιτυχίες, όπως τα «Levels», «Wake Me Up», «Hey Brother» και «I Could Be The One», τα οποία κατέκτησαν τα charts παγκοσμίως.

Ο Avicii είχε συνεργαστεί με την Madonna, τους Coldplay, τον Jon Bon Jovi, τον Wyclef Jean και τον Billie Joe Armstrong, ενώ ήταν δύο φορές υποψήφιος για το βραβείο Grammy καλύτερου dance δίσκου. Η πιο πρόσφατη κυκλοφορία του Avicii ήταν το «Avīci (01)», ένα EP έξι κομματιών, το οποίο θα ήταν το πρώτο σε μια σειρά τριών EP που θα έβγαιναν πριν από τον τρίτο δίσκο του.

Rukes.com

Έχοντας αντιμετωπίσει προβλήματα υγείας – όπως οξεία παγκρεατίτιδα, την οποία ο ίδιος είχε αποδώσει εν μέρει στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ – το 2016, ο Berling ανακοίνωσε την απόσυρσή του από τις περιοδείες. Ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε το ντοκιμαντέρ «Avicii: True Stories» το οποίο έριξε φως στο προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε ο καλλιτέχνης, καθώς και στην δύσκολη απόφασή του να αφιερωθεί εξολοκλήρου στο στούντιο.

«Όλοι φτάνουμε σε ένα σημείο στη ζωή και την καριέρα μας όπου καταλαβαίνουμε τι έχει την μεγαλύτερα σημασία για τους περισσότερους από εμάς. Για εμένα, είναι να δημιουργώ μουσική. Για αυτό ζω, αυτό νιώθω ότι γεννήθηκα για να κάνω. Το πεσμένο έτος αποσύρθηκα από τις ζωντανές εμφανίσεις και πολλοί από εσάς θεωρήσατε πως αυτό ήταν. Αλλά το τέλος των live ποτέ δε σήμαινε το τέλος του Avicii ή της μουσικής μου. Αντίθετα, επέστρεψα στο μέρος όπου όλα έβγαζαν νόημα – στο στούντιο» είχε δηλώσει ο Berling.

REX/Shutterstock / Mark Winter

Οι συνθήκες και τα αίτια θανάτου του Σουηδού αστέρα της ηλεκτρονικής μουσικής δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής. Σύμφωνα με άρθρο του CNN, οι αστυνομικές αρχές του Ομάν έχουν πραγματοποιήσει δύο νεκροτομές και έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.