Τριήμερο αφιερωμένο στην Αρχιτεκτονική και το Design

adff1
ΔΕΥΤΕΡΑ, 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Πρεμιέρα για το ADFF: Athens με την ταινία «Strange and Familiar: Architecture on Fogo Island» να ανοίγει το τριήμερο.

Ένα τριήμερο αφιερωμένο στην Αρχιτεκτονική και το Design υπό την πολιτιστική τους διάσταση θα παρουσιαστεί στο Μουσείο Μπενάκη, Κτίριο Πειραιώς, στις 27-29 Απριλίου 2018. Το φεστιβάλ ανοίγει με την ταινία «Strange and Familiar: Architecture on Fogo Island», από την οποία είναι εμπνευσμένο και το δημιουργικό της φετινής διοργάνωσης.

Strange and Familiar: Architecture on Fogo Island

Πώς μπορεί ένας εμπνευσμένος αρχιτέκτονας να συνδυάσει το ασυνήθιστο (strange) με το οικείο (familiar);

Μπορεί να είναι η χρήση familiar υλικών τα οποία αποδίδονται με μια strange εφαρμογή;

Μπορεί να περιλαμβάνει μια αρχιτεκτονική προσέγγιση που είναι familiar για τον τόπο που συμβαίνει, και την ίδια στιγμή strange στην πραγμάτωσή της με ανοίκεια σχήματα και μορφές;

Μπορεί σε ένα familiar περιβάλλον να αναδειχθεί μια strange πραγματικότητα, συνδυάζοντας την οικειότητα με το συναίσθημα του καινούργιου;

Ο Νορβηγός αρχιτέκτονας Todd Saunders, τον οποίο η Huffington Post τοποθέτησε στην πρώτη πεντάδα των αρχιτεκτόνων κάτω των 50 ετών, εφευρίσκει «νέους τρόπους για να κάνει παλιά πράγματα». Εμπνεόμενος από τις familiar αλιευτικές παράγκες στο Fogo Island, που βρίσκεται στη Νέα Γη και Λαμπραντόρ του Καναδά, σχεδιάζει και κατασκευάζει το Fogo Island Inn. Ένα κτίριο σε σχήμα Χ, δημιουργείται για «να συμβολίσει τους ανθρώπους από μακριά, που συναντούν τους ανθρώπους από εδώ»- το παλιό συναντά το νέο, κάτι που εμφανώς περιτρέχει ολόκληρη τη δομή του κτιρίου. Παρακολουθήστε την υπέροχη ταινία Strange and Familiar η οποία θα σηματοδοτήσει το Grand Opening του ADFF: ATHENS 2018, και δείτε πώς η αρχιτεκτονική αναγνωρίζει τις πολιτιστικές παραδόσεις που την εμπνέουν, διατηρώντας παράλληλα μια αίσθηση γοητείας του άγνωστου.

Η ταινία θα προβληθεί στο πλαίσιο του ADFF: Athens στο Μουσείο Μπενάκη την Παρασκευή 27.04.2018 στις 19:30 και την Κυριακή 29.4.2018 στις 21:00.

Τις προβολές της ταινίας θα ακολουθήσουν discussion panels, με τους Kyle Bergman και Todd Saunders.

Κλείνουμε εισιτήρια εδώ