Έρχεται, επιτέλους, δίσκος με ακυκλοφόρητα τραγούδια του Prince

prince Phil Sandlin
ΤΡΙΤΗ, 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Το άλμπουμ θα αποτελείται από ακυκλοφόρητη δουλειά βρέθηκε στο αρχείο του Paisley Park.

Μετά τον θάνατο του Prince τον Απρίλιο του 2016, βρέθηκε ένας πραγματικός θησαυρός ακυκλοφόρητης μουσικής στο αρχείο του σπιτιού του, στο Paisley Park. Η μουσική αυτή έχει αποτελέσει «μήλον της έριδος» ανάμεσα σ τις δισκογραφικές εταιρείες με τις οποίες είχε υπογράψει συμβόλαια ο Prince και στους κληρονόμους του.

Δυο μέρες πριν τη δεύτερη επέτειο από τον θάνατο του Prince, οι κληρονόμοι έδωσαν μια πρώτη γεύση του υλικού που έχει βρεθεί, δίνοντας στη δημοσιότητα την σπάνια, πρωτότυπης εκτέλεσης του «Nothing Compares 2 U». Το συνοδευτικό βιντεοκλίπ μάλιστα αποτελείται από αρχειακό υλικό του Prince από πρόβες και μπορείτε να το δείτε εδώ.

Μετά από διάφορες προσπάθειες να κυκλοφορήσει υλικό από τα αρχεία, το Variety ισχυρίζεται σε άρθρο του πως η Warner Bros και οι κληρονόμοι του Prince έχουν έρθει σε συμφωνία για έναν πρώτο δίσκο με ανέκδοτο υλικό, ο οποίος θα βγει τον προσεχή Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του διαχειριστή του υλικού, Troy Carter, το άλμπουμ θα έχει μια «συνοχή», με το Variety να εκτιμά πως τα τραγούδια θα συνδέονται θεματικά.

Ο Carter ήταν αινιγματικός στις δηλώσεις του, σημειώνοντας πως τα τραγούδια που επιλέχθηκαν για το άλμπουμ συνδέονται μεταξύ τους από την «χρονική» διάστασή τους, ενώ παράλληλα σχολίασε πως όλοι όσοι τα άκουσαν «τα έχουν ερωτευτεί». Όταν ρωτήθηκε στη συνέχεια για τη φύση του δίσκου, ο Carter απάντησε πως δεν θέλει να αποκαλύψει τίποτα περισσότερο.

Αναφορικά με το «θησαυροφυλάκιο» στο Paisley Park, ο Carter εξήγησε πως «ο Prince ηχογραφούσε, έκανε πρόβες, ερμήνευε συνέχεια και κατέγραφε τα πάντα, οπότε, όταν νομίζεις πως είσαι κοντά [στο να τα έχεις βρει όλα], ανακαλύπτεις νέα πράγματα». Εκτός όμως από τη μουσική, ο Prince κατέγραφε τις σκέψεις και τα σχέδιά του, καθώς και το πώς διοικούσε τις επιχειρήσεις του.