Νέες μηνύσεις από την οικογένεια του Prince

prince Danny Moloshok
ΤΕΤΑΡΤΗ, 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2018

Οι συγγενείς του καλλιτέχνη θεωρούν πως έγινε λάθος διάγνωση στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε για υπερβολική δόση οπιούχων χαπιών μια εβδομάδα πριν πεθάνει.

Η οικογένεια του Prince ανακοίνωσε πως θα καταθέσει μήνυση κατά του νοσοκομείο όπου ο εμβληματικός καλλιτέχνης είχε διακομιστεί για υπερβολική δόση οπιούχων ναρκωτικών μια εβδομάδα πριν τον θάνατό του. Παράλληλα, έχει κατατεθεί μήνυση κατά των καταστημάτων Walgreens, καθώς υπάλληλοι προμήθευσαν τον Prince με ναρκωτικά χάπια χωρίς την απαραίτητη συνταγή.

 Σύμφωνα με την μήνυση, ο Prince δεν έλαβε την κατάλληλη ιατρική φροντίδα, όταν νοσηλεύτηκε εσπευσμένα στις 15 Απριλίου του 2016, μετά από συναυλία που είχε δώσει στην Ατλάντα. Η οικογένεια ισχυρίζεται πως ο θάνατος του Prince ήρθε ως αποτέλεσμα της εικαζόμενης αποτυχίας του ιατρικού προσωπικού του Trinity Medical Center να διαγνώσουν την υπερβολική δόση και να χορηγήσουν την κατάλληλη θεραπεία. Παράλληλα, η οικογένεια σημειώνει πως δεν έγιναν οι κατάλληλες έρευνες για να βρεθεί η αιτία της υπερβολικής δόσης.

Reuters / Chris Pizzello

«Αυτό που συνέβη στον Prince συμβαίνει σε οικογένειες σε όλη την Αμερική. Η οικογένεια ελπίζει πως μέσω της έρευνας της θα πέσει φως σε αυτή την επιδημία και πως μπορεί να βελτιωθεί ο αγώνας για να σωθούν ζωές. Εάν ο θάνατος του Prince βοηθήσει στο να σωθούν ζωές, τότε δεν έχουν πάει όλα χαμένα» δήλωσαν οι δικηγόροι της οικογένειας του Prince, George Lucas και John Goetz.

Όπως αναφέρει η μήνυση, η οικογένεια θεωρεί πως ο Prince πήρε την υπερβολική δόση ναρκωτικών στο ιδιωτικό του τζετ, δίχως να γνωρίζει πως τα οπιούχα χάπια είχαν fentanyl. Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια των ερευνών στο Paisley Park βρέθηκαν μεγάλες ποσότητες ισχυρών οπιούχων φαρμάκων. Σύμφωνα με την οικογένεια, ο Prince πιθανότατα ξαναπήρε τα ίδια ισχυρά ναρκωτικά χάπια έξι μέρες αργότερα, με αποτέλεσμα να πεθάνει στην ηλικία των 57 ετών.