Ο Kanye West είχε εθιστεί σε οπιούχα μετά από λιποαναρρόφηση

kanye-west Charles Sykes
ΤΕΤΑΡΤΗ, 02 ΜΑΙΟΥ 2018

Εξέφρασε «νέες ιδέες» για τον θεσμό της δουλείας και μίλησε για τον εθισμό του σε οπιούχα χάπια.

Ο Kanye West αποκάλυψε πως είχε εθιστεί σε οπιούχα χάπια μετά από επέμβαση λιποαναρρόφησης, ενώ παράλληλα εξέφρασε «διχαστικές» απόψεις πάνω στον θεσμό της δουλείας, σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο TMZ. Λόγω μάλιστα των αντιδράσεων που ακολούθησαν, ο ράπερ αναγκάστηκε να προβεί σε διευκρινήσεις.

Αρχικά ο West μίλησε για το πώς εθίστηκε σε «οπιούχα» χάπια μετά από επέμβαση πλαστικής χειρουργικής, επειδή «δεν ήθελα να με λέτε χοντρό». Η εξάρτηση του στα ναρκωτικά γιγαντώθηκε μετά την δραματική νοσηλεία του τον Νοέμβριο του 2016. «Πήγα από δύο χάπια [την ημέρα] σε επτά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δείτε την επίμαχη συνέντευξη του Kanye West πατώντας εδώ.

Στην συνέχεια ο West κατηγόρησε τα ΜΜΕ για την κριτική που ασκούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ολοι σας με κάνατε να τρομάξω με τον εαυτό του, με το όραμα μου. Πήρα μερικά χάπια για να μην πάω στο νοσοκομείο και επιβεβαίωσα τους πάντες. Ακολουθούμε τις γνώμες άλλων ανθρώπων. Τα μίντια μας ελέγχουν και σήμερα όλα αλλάζουν».

Τα αμφιλεγόμενα σχόλια του West όμως αναφορικά με τον θεσμό της δουλείας προκάλεσαν αντιδράσεις. «Είμαι ένας μαύρος άνθρωπος, ένα [μέλος] της μαύρης κοινότητας, αλλά δεν είμαι μόνο αυτό. Πάντα θα την αντιπροσωπεύω, αλλά επίσης αντιπροσωπεύω τον κόσμο. Όταν ακούς για 400 χρόνια σκλαβιάς [αναρωτιέμαι]”400 χρόνια”; Αυτό ακούγεται σαν επιλογή, είμαστε πνευματικά φυλακισμένοι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο West.

Έκπληκτος, ο δημοσιογράφος του TMZ Van Lathan εξέφρασε την απογοήτευση και θλίψη του για τις απόψεις του West και του απάντησε λέγοντας πως ενόσω ο ράπερ ζει ως καλλιτέχνης και δημιουργεί μουσική «οι υπόλοιποι από εμάς στην κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές στις ζωές μας». Ο δημοσιογράφος συμπλήρωσε πως «πρέπει να αντιμετωπίσουμε της περιθωριοποίηση που έχει επέλθει από τα 400 χρόνια δουλείας τα οποία είπες πως ήταν επιλογή για τους ανθρώπους μας».

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι απόψεις του West προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από τους θαυμαστές του, με τον ράπερ να προβαίνει σε εξηγήσεις μέσω του Twitter. «Πρέπει να έχουμε ανοιχτές κουβέντες και ιδέες για τους αλύτρωτους πόνους. Για να εξηγηθώ, προφανώς ξέρω πως οι σκλάβοι δεν αλυσοδέθηκαν και μπήκαν στα καράβια με ελεύθερη βούληση. Η άποψη μου είναι πως για να παραμείνουμε σε εκείνη την θέση αν και είχαμε την αριθμητική υπεροχή είναι πως ήμασταν πνευματικά φυλακισμένοι» έγραψε ο West.

AP / Francois Mori

O Kanye West εξετάζει το ενδεχόμενο να κατέβει για πρόεδρος των ΗΠΑ το 2024.

Συνεχίζοντας ο ράπερ αναφέρθηκε στον ιδιοκτήτη σκλάβων Willie Lynch, ο οποίος φέρεται να είχε δηλώσει πως ο τρόπος ελέγχου των σκλάβων ήταν η δημιουργία έριδων μεταξύ τους. «Μας έκοψαν τις γλώσσες για να μπορούμε να επικοινωνούμε μεταξύ μας. Εγώ δεν θα επιτρέψω να κόψουν την γλώσσα. Κρέμασαν τους πιο ισχυρούς για να επιβάλουν τον φόβου στους υπολοίπους, δεν μπορούν πια να σταματήσουν την φωνή μας» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε προγραμματισμένοι να μιλάμε συνέχεια και πολεμάμε για φυλετικά θέματα. Χρειάζεται να αναβαθμίσουμε την συζήτηση μας. Ο λόγος για τον οποίο το σημείο για τα 400 χρόνια είναι γιατί δεν μπορούμε να είμαστε πνευματικά φυλακισμένοι για άλλα 400 χρόνια. Πρέπει να είμαστε ελεύθεροι τώρα. Ακόμα και η δήλωσε ήταν ένα παράδειγμα ελεύθερης σκέψης. Ήταν απλώς μια ιδέα» κατέληξε ο West, συμπληρώνοντας πως «για άλλη μια φορά» του ασκείται κριτική επειδή παρουσιάζει νέες ιδέες.