Αποκαλυπτικός και καυστικός ο Billy Corgan για την επανένωση των Smashing Pumpkins

billy-corgan-smashing-pumpkins
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 04 ΜΑΙΟΥ 2018

Παρομοίασε μια ενδεχόμενη συνεργασία με την πρώην μπασίστρια D’arcy Wretzky με ένα «κάκιστο ριάλιτι».

Οι Smashing Pumpkins ανακοίνωσαν πρόσφατα πως επανενώθηκαν και ετοιμάζουν νέο δίσκο. Παρά το γεγονός ότι είχαν κυκλοφορήσει φήμες για ένα reunion του κλασικού line-up, η νέα σύνθεση περιλαμβάνει τον «εγκέφαλο» του συγκροτήματος, Billy Corgan, τον κιθαρίστα, James Iha και τον ντράμερ, Jimmy Chamberlin, ενώ στο μπάσο είναι ο Jeff Schroeder αντί της D’arcy Wretzky.

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις ξεκίνησε ένας πόλεμος δηλώσεων αναφορικά με τη συμμετοχή της Wretzky στο reunion, με την πρώην μπασίστρια να κατηγορεί τον Corgan για «χειραγώγηση». Ο frontman απάντησε πως η σύγχρονη περίοδος των Smashing Pumpkins είναι η «ευτυχέστερη», ενώ ομολόγησε πως έχει «κάψει τις γέφυρες για πάντα» με την Wretzky μετά την πρόσφατη δημόσια διένεξή τους.

Lisa Johnson

Ο Corgan ομολόγησε πως οι γέφυρες με την D’arcy Wretzky έχουν καεί για πάντα.

Μιλώντας στην εκπομπή Beats 1 με τον ντράμερ των Metallica, Lars Ulrich, ο Corgan εξήγησε πως δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τον Iha πριν την επανένωση και πως «πήρε χρόνο» για να επιδιορθώσει τη φιλία τους. «Το να είσαι σε συγκρότημα είναι σαν να ανήκεις σε μια οικογένεια» τόνισε ο Corgan, συμπληρώνοντας πως όλα τα μέλη είχαν «έντονες κοινές εμπειρίες».

Στη συνέχεια αποκάλυψε το πώς τα τελευταία δύο χρόνια προσπάθησε να βελτιώσει τις σχέσεις του με την Wretzky, με την οποία δεν έχει βρεθεί στον ίδιο χώρο για 19 χρόνια. Αν και είχαν μια «πολύ ευχάριστη» τηλεφωνική επικοινωνία, ο ίδιος εκτίμησε πως όταν η  Wretzky είδε πως η επανένωση δεν θα γινόταν με τους δικούς της όρους, άλλαξε στάση «θυμίζοντας πολύ κάτι από το παρελθόν».

«Αυτό που σε κρατά στην πορεία είναι η μουσική και το γεγονός πως κατά κάποιο τρόπο, όταν οι τρεις μας βρεθούμε μαζί, συμβαίνει αυτό το μαγικό πράγμα που με ξεπερνά και το οποίο δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ. Εάν αυτή δεν είναι η κατευθυντήρια αρχή σου, τότε πρόκειται για ένα κάκιστο ριάλιτι» δήλωσε με καυστικό τρόπο ο Corgan για την περίπτωση της Wretzky.