Προσεχώς σε βινύλιο ο γάμος του πρίγκηπα Harry και της Meghan Markle

prince-harry-meghan-markle Matt Dunham
ΔΕΥΤΕΡΑ, 07 ΜΑΙΟΥ 2018

Η Decca Records είχε καλύψει αντίστοιχα στο παρελθόν τους γάμους του πρίγκηπα Καρόλου και του πρίγκηπα Ουίλιαμ.

Ο πρίγκηπας Harry και η Meghan Markle θα παντρευτούν στις 19 Μαΐου και ο βασιλικός γάμος τους θα είναι ο πρώτος ο οποίος θα κυκλοφορήσει σε υπηρεσίες streaming λίγες ώρες αφού ολοκληρωθεί η τελετή, ενώ αργότερα σε βινύλιο και CD. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα ερμηνεύσουν τραγούδια στην τελετή είναι ο Άγγλος τσελίστας, Sheku Kanneh Mason, η Ουαλή σοπράνο, Elin Manahan Thomas, η χορωδία του St George’s Chapel και το χριστιανικό gospel σχήμα, Kingdom Choir.

Η παραγωγός του δίσκου, Anna Barry, σχολίασε πως η καταγραφή της γαμήλιας τελετής αποτελεί «τεράστια ευθύνη» και υπογράμμισε πως η ομάδα της θα χρησιμοποιήσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας ώστε να συλλάβει κάθε λεπτομέρεια αυτής της εκδήλωσης.

Αυτή δεν θα είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορεί η τελετή ενός βασιλικού γάμου σε βινύλιο. Η Decca μάλιστα είχε κυκλοφορήσει τον γάμο του πρίγκηπα Ουίλιαμ και της Kate Middleton το 2011, καθώς και τον γάμο του πρίγκηπα Κάρολου και της Diana το 1981. Η Decca είχε κυκλοφορήσει και έναν δίσκο με την κηδεία της Diana το 1997.

«Η Decca είναι υπερήφανη για τις ιστορικές συνδέσεις με τη Βασιλική Οικογένεια και ανυπομονεί να ηχογραφήσει και να διαθέσει μέσα σε λίγες ώρες αυτή την πραγματικά ξεχωριστή εκδήλωση» τόνισε από την πλευρά της η πρόεδρος της εταιρείας, Rebecca Allen. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η δισκογραφική εταιρεία θα κάνει δωρεά για κάθε αντίτυπο που θα πουληθεί στην φιλανθρωπική οργάνωση The Royal Foundation of The Duke and Duchess of Cambridge and Prince Harry.