Το διαχρονικό στυλ των Beatles σε ένα βιβλίο

visualizing-the-beatles-1
ΤΕΤΑΡΤΗ, 09 ΜΑΙΟΥ 2018

Ανακαλύψτε την πλούσια ιστορία του πιο σημαντικού συγκροτήματος μέσα από infographics.

Εκτός από την πρωτοποριακή μουσική τους, οι Beatles έγιναν γνωστοί για το ξεχωριστό στυλ τους, το οποίο εξελίχθηκε κατά έναν ιδιαίτερο τρόπο στα δέκα χρόνια της κοινής τους πορείας. Ένα νέο βιβλίο από τον John Pring και τον Rob Thomas, το «Visualizing the Beatles», επιχειρεί να αποδώσει όλη την ιστορία του αγαπημένου συγκροτήματος μέσα από infographics και γραφικές παραστάσεις.

HarperCollins

Όπως σημειώνουν οι συγγραφείς στην εισαγωγή τους, οι Beatles παραμένουν ένα εμβληματικό συγκρότημα που συνεχίζει να επηρεάζει και να αποτελεί πηγή έμπνευσης πέντε δεκαετίες μετά τη διάλυσή τους. Στόχος τους ήταν να καταγράψουν την ιστορία των Fab Four κατά έναν οπτικό τρόπο, από τα πρώτα τους χρόνια, όταν είχαν μια καλοκαμωμένη, ομοιόμορφη αισθητική, μέχρι τα μακριά μαλλιά, τις καμπάνες και τα φουλάρια που υιοθέτησαν προς το τέλος της δεκαετίας του 1960.

HarperCollins

Το συγκρότημα έδινε μεγάλη σημασία στο αισθητικό αποτέλεσμα των εξωφύλλων τους, όπως γίνεται αντιληπτό στην περίπτωση του πέμπτου δίσκου τους, «Help!». Αρχικά οι Beatles ως σηματογράφοι ήθελαν να συλλαβίσουν τον τίτλο του δίσκου, αλλά το αισθητικό αποτέλεσμα δεν τους άρεσε. Τελικά, τα γράμματα που αποδίδουν στο εξώφυλλο του δίσκου είναι «N-U-J-V», ενώ στην αμερικάνικη εκδοχή η σειρά άλλαξε και είναι «N-V-U-J».

HarperCollins

Το βιβλίο περιλαμβάνει παράλληλα πολλά infographics για πιο τεχνικές πτυχές της ιστορίας των Beatles, όπως τα διαφορετικά κλειδιά που χρησιμοποιήσαν στη σύνθεση των τραγουδιών τους, τις κιθάρες και τα όργανα σε κάθε δίσκο, καθώς και το ποιοι έγραψαν τα τραγούδια.