Οι Guns N’ Roses μετανιώνουν για το παρελθόν τους

guns-n-roses
ΠΕΜΠΤΗ, 10 ΜΑΙΟΥ 2018

Αφαίρεσαν ένα τραγούδι με ρατσιστικούς και ομοφοβικούς στίχους από την επερχόμενη επανέκδοση δίσκου τους.

Ως ένα από τα δυναμικά hard rock συγκροτήματα της δεκαετίας του 1980, οι Guns N’ Roses έγιναν γνωστοί τόσο για τις μουσικές τους αρετές, όσο και τους άστατους χαρακτήρες και τις καταχρήσεις τους. Μετά από χρόνια προβλημάτων, τελικά επανενώθηκαν, κυκλοφόρησαν μουσική και άρχισαν μάλιστα να εμφανίζονται στην ώρα τους.

Θέλοντας να γιορτάσουν τα 30 χρόνια από την κυκλοφορία του μνημειώδους άλμπουμ τους, «Appetite For Destruction», το συγκρότημα ετοίμασε μια ιδιαίτερα πλούσια επανέκδοση, στην οποία περιλαμβάνονται 49 ακυκλοφόρητα κομμάτια και πλήθος μπόνους υλικού, όπως αφίσες, σημαία, κονκάρδες, πένες και πολλά άλλα.

REX

Το μόνο που λείπει από την επανέκδοση του δίσκου είναι το τραγούδι «One In A Million», ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα τραγούδια τους, λόγω των στίχων. Στο συγκεκριμένο τραγούδι υπάρχουν στίχοι με ρατσιστικό και ομοφοβικό περιεχόμενο, το οποίο είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις.

Σε συνέντευξη που έδωσε στο περιοδικό Rolling Stone το 1989 ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Axl Rose υπερασπίστηκε τους επίμαχους στίχους, λέγοντας πως δεν του αρέσουν τα όρια. Παράλληλα όμως τόνισε πως δεν είχε ρατσιστικές ή ομοφοβικές διαθέσεις με το τραγούδι, παραδεχόμενος ότι οι στίχοι είναι εν μέρει προβληματικοί.

Ο Elton John αναφέρθηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση το 2017, έχοντας παίξει ζωντανά με τον Axl Rose και έχοντας παρουσιάσει τα MTV Music Awards με το συγκρότημα του. Ο Βρετανός τραγουδιστής τόνισε στο Rolling Stone πως ποτέ δεν θεώρησε τον Rose ομοφιβικό, εξηγώντας πως θα αγωνιστεί «για καθέναν που έχει παρεξηγηθεί ή παρερμηνευτεί από τους ηλίθιους εκεί έξω», όπως αντίστοιχα είχε κάνει στο παρελθόν με τον Eminem.