Στον πρώην της Frances Bean κατέληξε η ακουστική κιθάρα του Kurt Cobain

kurt-cobain-nirvana-unplugged
ΤΕΤΑΡΤΗ, 16 ΜΑΙΟΥ 2018

Ο frontman των Nirvana είχε χρησιμοποιήσει την Martin D-18E στο MTV Unplugged session

Ο πρώην σύζυγος της Frances Bean Cobain, Isaiah Silva, είναι τελικά ο νόμιμος κάτοχος της ακουστικής κιθάρας την οποία χρησιμοποίησε στις ηχογραφήσεις του MTV Unplugged, σύμφωνα με τον διακανονισμό του διαζυγίου. Η Frances Bean παντρεύτηκε τον Silva to 2014, μετά από περίπου τρία χρόνια σχέσης, αλλά η Cobain κατέθεσε αίτηση διαζυγίου μόλις δύο χρόνια αργότερα, το 2016.

Το ζευγάρι είχε χωρίσει και επίσημα τον περασμένο Νοέμβριο, όμως η κλασσική κιθάρα μάρκας Martin D-18E του 1959 βρισκόταν στο επίκεντρο μιας δικαστικής διαμάχης. Ο Silva ισχυριζόταν πως η Frances του την είχε κάνει δώρο και πως βρισκόταν στην κατοχή του όταν εκείνη κατέθεσε την αίτηση διαζυγίου τον Μάρτιο του 2016. Το περασμένο έτος, η Frances Bean Cobain απαίτησε από το δικαστήριο να πιέσει τον Silva να της επιστρέψει την κιθάρα στο πλαίσιο του διακανονισμού. Τελικά όμως το δικαστήριο αποφάνθηκε υπέρ του Silva.

Σύμφωνα με άρθρο του TMZ, η μόνη προϋπόθεση για να αποκτήσει την κιθάρα είναι να φύγει άμεσα από το σπίτι του πρώην ζευγαριού στο Λος Άντζελες, το οποίο ανήκει πλέον εξολοκλήρου στην Cobain. Παράλληλα όμως το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα του Silva για μηνιαία διατροφή 25 χιλιάδων δολαρίων, ενώ θα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος τα δικαστικά έξοδά του.