Ο Kanye West, οι δηλώσεις του για τη δουλεία και γιατί θεωρεί την ψυχική νόσο υπερδύναμη

kanye-west Cindy Barrymore
ΔΕΥΤΕΡΑ, 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Αποκαλυπτικός ο Αμερικάνος ράπερ στην πρώτη του συνέντευξη μετά την κυκλοφορία του νέου του δίσκου με τίτλο «Ye».

Ο Kanye West κυκλοφόρησε τον όγδοο δίσκο του τίτλο «Ye» την περασμένη εβδομάδα και έδωσε μια συνέντευξη στον Big Boy, στο πλαίσιο ενός listening party για το νέο άλμπουμ. Εκεί ο West ήταν ιδιαίτερα ομιλητικός και αναφέρθηκε στην συνέντευξη που είχε δώσει στο ΤΜΖ, όπου έκανε επίμαχες δηλώσεις για τον θεσμό της δουλείας και τον εθισμό του σε οπιούχα φάρμακα.

Στην νέα του συνέντευξη, ο ράπερ αποκάλυψε πως αποφάσισε «να ξανακάνει τον δίσκο» μετά τον σάλο που προκλήθηκε από τα σχόλιά του τον περασμένο Μάιο. Όπως εξήγησε, έλαβε υπόψη του τα σχόλια που έγιναν για αυτό το «τόσο ευαίσθητο» ζήτημα και προχώρησε σε στιχουργικές αλλαγές στο άλμπουμ. Ο ίδιος πάντως τόνισε πως απλά χαλάρωσε και συνέχισε να δημιουργεί μουσική.

«Νιώθω ως γιος και μέλος της οικογένειας του κόσμου και αυτός είναι ο λόγος που ο κόσμος δεν με αφήνει» υπογράμμισε ο West, συμπληρώνοντας πως «είμαι εδώ 15 χρόνια, και νιώθω πως το καλύτερο πράγμα που μπορώ να κάνω είναι να κάτσω εκεί, να μπω σε εκείνο το στούντιο και να συνεχίσω να δημιουργώ μουσική όπως μόνο εγώ και οι συνεργάτες μου ξέρουν».

Ο παρουσιαστής στη συνέχεια σχολίασε πως το νέο άλμπουμ έχει έναν πιο προσωπικό τόνο από προηγούμενες κυκλοφορίες και ρώτησε τον West εάν αυτή η αλλαγή ήταν συνειδητή. «Νομίζω πως ήρθε από το ότι συνεχώς πηγαίνω κόντρα στην κυρίαρχη γνώμη και μπόρεσα να βρω τη φωνή μου. Αυτό συμβαίνει με πολλούς καλλιτέχνες: αρχίζουν με τη φωνή τους και μετά πρέπει να κάνουν τόσους πολλούς δίσκους για τόσο πολλούς διαφορετικούς ανθρώπους» εξήγησε ο Kanye.

Δείτε τη νέα συνέντευξη του Kanye West 

«Έπρεπε να κάτσω μπροστά από εκείνον τον πίνακα με τα τραγούδια και ρωτούσα τον εαυτό μου εάν με κάνουν χαρούμενο, εάν είναι τραγούδια που θέλω να ακούσω, εάν με κάνει ένα τραγούδι να κλάψω, εάν ένα τραγούδι με πάει κάπου. Έφτασα σε ένα σημείο όπου πλέον η μουσική είναι μόνο τέχνη. Τελεία» τόνισε ο West.

Καταλήγοντας, ο ράπερ αναφέρθηκε στην πρόσφατη διάγνωσή  του με ψυχικό νόσημα στην ηλικία των 39 ετών. Ο West ομολόγησε πως, σε αντίθεση με πολύ κόσμο που αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχικής υγείας, ο ίδιος βρίσκεται σε προνομιακή θέση για να διαχειρίζεται τις αντιδράσεις στις πράξεις του. «Νομίζω πως όλοι έχουν κάτι, αλλά, όπως είπα στο άλμπουμ, δεν είναι αναπηρία, είναι υπερδύναμη» κατέληξε ο West.