Δεν ανησυχεί ο Johnny Marr για τις αμφιλεγόμενες δηλώσεις του Morrissey

morrissey-Johnny-marr
ΤΡΙΤΗ, 05 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

«Δεν νομίζω πως μπορείς να αλλάξεις τη σχέση του κόσμου με τα τραγούδια» εξήγησε ο πρώην κιθαρίστας των Smiths.

Το τελευταίο διάστημα, ο Morrissey έχει κάνει μια σειρά αμφιλεγόμενων δηλώσεων με πολιτικό περιεχόμενο που συζητήθηκαν και τον οδήγησαν στο να πάρει την απόφαση να θέσει αυστηρούς κανόνες για μελλοντικές συνεντεύξεις. Τον περασμένο Απρίλιο, ο πρώην frontman των Smiths είχε καταγγείλει τον δήμαρχο του Λονδίνου, Sadiq Khan, και έκανε λόγο για «τρελή Αριστερά».

«Οι σύγχρονοι τρελοί αριστεροί ξεχνούν ότι ο Hitler ήταν αριστερός», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά Morrissey, συμπληρώνοντας: «Όλοι αποκαλούμαστε ρατσιστές, η λέξη έχει χάσει το νόημά της» και ότι οι καταγγελίες για ρατσισμό έχουν αποπροσανατολιστικό στόχο. Όπως είναι αναμενόμενο, πολλοί θαυμαστές των Smiths έχουν εκφράσει τόσο την αντίθεσή τους στις συγκεκριμένες αντιλήψεις, όσο και την ανησυχία τους για τον Morrissey.

Ο Johnny Marr, από την πλευρά του, δε θεωρεί πως τα επίμαχα σχόλια του Morrissey μπορούν να επηρεάσουν την τεράστια κληρονομιά που έχουν αφήσει οι Smiths. «Δε νομίζω πως μπορείς να αλλάξεις τη σχέση του κόσμου με τα τραγούδια και τα τραγούδια είναι αυτό που είναι» τόνισε στο Consequence of Sound ο Marr.

Ακούστε τη συνέντευξη του Johnny Marr

«Το συγκρότημα ήταν αυτό που ήταν και υποστήριζε αυτό το οποίο υποστήριζε. Πάντοτε είμαστε διαφορετικοί άνθρωποι και νομίζω πως ο κόσμος το ξέρει. Εκείνα τα πράγματα είναι έξω από τον έλεγχό μου, οπότε τείνω να μην ανησυχώ για αυτά» κατέληξη ο πρώην κιθαρίστας των Smiths.