Ελληνικά τοπία όλο ήλιο και θάλασσα σε μια έκθεση

dafni-kostopoyloy
ΤΕΤΑΡΤΗ, 06 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Από την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στις 20:00 στην Evripides Art Gallery.

Αιθέριες εικόνες ελληνικών τοπίων, γεμάτες ήλιο και θάλασσα, που απελευθερώνουν τη φαντασία και αιχμαλωτίζουν τη σκέψη, καλώντας τον θεατή να «συμπληρώσει» ό,τι δεν αποκαλύπτεται στο χαρτί, παρουσιάζει η Δάφνη Κωστοπούλου στη νέα της έκθεση με τίτλο «Color Flows» που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018 στις 20:00 στην Evripides Art Gallery και θα διαρκέσει έως τις 30 Ιουνίου 2018.

Η Δάφνη Κωστοπούλου χρησιμοποιεί μελάνια οινοπνεύματος, τα οποία μεταμορφώνει σε αυτοτελείς ιστορίες. Η συνεχής ροή των χρωμάτων οδηγεί σε συνειρμούς, αποτελώντας το εφαλτήριο για την αναζήτηση της ελευθερίας στην εικαστική απόδοση του τοπίου, που επιτυγχάνει η εικαστικός μέσα από μια επίμονη και απαιτητική τεχνική, που χαρακτηρίζει τη νέα της έκθεση, καθιστώντας ξεχωριστές τις δημιουργίες της.  

Αναφερόμενη στη Δάφνη Κωστοπούλου, η Ιστορικός τέχνης Ειρήνη Μαρούλη επισημαίνει :

«Μέσα από αυτά τα έργα η Δάφνη Κωστοπούλου δημιουργεί το δικό της ζωγραφικό μικρόκοσμο που στόχος του είναι να αναδείξει κρυμμένες προοπτικές της θαλασσινής ελληνικής φύσης. Πιο συγκεκριμένα σε κάθε έργο μονοδιάστατα χρώματα μετατρέπονται σε τοπία συνεχούς ροής και κίνησης μέσα από μια διεξοδική εξέταση των ζωγραφικών δυνατοτήτων των μελανιών οινοπνεύματος και της εποξικής ρητίνης. Ξεκινώντας από ένα τυχαίο ζωγραφικό σημείο με μελάνι οινοπνεύματος πάνω σε αδιάβροχο χαρτί, η ζωγράφος προβαίνει σε αλλεπάλληλες μετακινήσεις χρωματιστής ύλης με σκοπό να υπαινιχθεί μορφές και σχήματα θαλασσινών τοπίων. Το αρχικό ίχνος ενός καφέ και γαλάζιου μελανιού, μέσα από σειρά επεμβάσεων, αραιώσεων και συνθέσεων μετατρέπεται σε βράχο και θάλασσα, σε ορίζοντα και ήλιο, σε ουρανό κι αέρα. Με αυτή τη τεχνική που απαιτεί υπομονή και διαρκή εστίαση σε κάθε λεπτομέρεια, η Κωστοπούλου διατηρεί την κινούμενη αίσθηση του ζωγραφικού της τρόπου και δημιουργεί ρέοντα κινούμενα τοπία».

Info
Διάρκεια Έκθεσης: 7 έως 30 Ιουνίου 2018  
Τρίτη - Πέμπτη- Παρασκευή: 11.00 - 20.30
Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00, Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά

Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ.