Πέθανε ο Danny Kirwan των Fleetwood Mac

danny-kirwan
ΔΕΥΤΕΡΑ, 11 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο Βρετανός κιθαρίστας υπήρξε κινητήρια δύναμη του θρυλικού συγκροτήματος στα πρώιμά του χρόνια.

Ο πρώην κιθαρίστας των Fleetwood Mac, Danny Kirwan, πέθανε στο Λονδίνο την περασμένη Παρασκευή στην ηλικία των 68 ετών. Η ανακοίνωση της είδησης ήρθε από τον frontman του συγκροτήματος μέσω μιας ανάρτησης στον λογαριασμό του στο Facebook.

«Ο Danny ήταν μια τεράστια δύναμη στα πρώτα μας χρόνια. Λόγω της αγάπης του για το blues, του ζητήθηκε να γίνει μέλος των Fleetwood Mac το 1968, το οποίο ήταν το μουσικό του σπίτι για πολλά χρόνια. Η πραγματική κληρονομιά του Danny, στο δικό μου μυαλό, θα ζει για πάντα στη μουσική που συνέθεσα και ερμήνευσε τόσο όμορφα ως κομμάτι των θεμελίων των Fleetwood Mac που έχουν κρατήσει πάνω από πενήντα χρόνια» έγραψε ο Mick Fleetwood.

REX/Shutterstock

O Kirwan (αριστερά) ήταν μέλος των Fleetwood Mac από το 1968 έως το 1972.

Ο Βρετανός μουσικός έγινε μέλος των Fleetwood Mac το 1968 και κυκλοφόρησε μαζί τους πέντε δίσκους: τα «Then Play On» και «Blues Jam at Chess» το 1969, το «Kiln House» το 1970, το «Future Games» το 1971 και το «Bare Trees» το 1972. Λόγω των προβλημάτων αλκοολισμού που αντιμετώπιζε, αναγκάστηκε να φύγει από το συγκρότημα κατά τη διάρκεια περιοδείας το 1972.

Μετά την αποχώρησή του από τους Fleetwood Mac, ο Kirwan κυκλοφόρησε τέσσερις σόλο δίσκους. Δυστυχώς όμως, λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας, αποσύρθηκε εντελώς από τη βιομηχανία της μουσικής στα τέλη της δεκαετίας του 1970. Για ένα διάστημα μάλιστα ο Kirwan είχε μείνει άστεγος και ζούσε στους δρόμους του Λονδίνου.

AP

Μετά τους Fleetwood Mac κυκλοφόρησε τέσσερις solo δίσκους, αλλά αποσύρθηκε από την μουσική λόγω προβλημάτων ψυχικής υγείας.

Το 1998 μπήκε στο Rock and Roll Hall of Fame ως μέλος των Fleetwood Mac, αλλά δεν παρευρέθηκε στην επίσημη τελετή. Στα μέσα των 2000s κυκλοφόρησαν φήμες για ένα reunion του πρώιμου line-up των Fleetwood Mac, με τον Kirwan, Peter Green και Jeremy Spencer, το οποίο όμως δεν έμελλε να γίνει.