Οι U2 και οι Queens Of The Stone Age δεν ξεχνούν τον Anthony Bourdain

anthony-bourdain Andy Kropa
ΤΕΤΑΡΤΗ, 13 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Τα δύο συγκροτήματα έκαναν συγκινητικές αφιερώσεις στον χαρισματικό σεφ, ο οποίος αυτοκτόνησε την περασμένη εβδομάδα.

Ο αιφνίδιος θάνατος του διακεκριμένου σεφ και τηλεπαρουσιαστή, Anthony Bourdain, την περασμένη εβδομάδα σκόρπισε τη θλίψη στους φίλους και θαυμαστές του. Ανάμεσα σε αυτούς συγκαταλέγονται οι U2 και οι Queens Of The Stone Age, οι οποίοι έκαναν συγκινητικές αφιερώσεις στον Bourdain σε πρόσφατες συναυλίες τους.

Στο τέλος του πρώτου encore των U2 στη Νέα Υόρκη την περασμένη Δευτέρα, ο Bono δήλωσε πως «πολλοί εμπνευσμένοι και χρήσιμοι άνθρωποι» έχουν φύγει το τελευταίο διάστημα, έχοντας παραιτηθεί από τη ζωή. «Είναι δύσκολο να χάνεις έναν φίλο και αυτό το συγκρότημα το έχει περάσει αυτό» συμπλήρωσε ο frontman των Ιρλανδών ροκάδων.

«Και τώρα έφυγε αυτός ο μεγάλος αφηγητής, ο οποίος είμαι σίγουρος είχε ιστορίες που δεν μπορούσε να μας πει. Οπότε, για τον Anthony Bourdain, τους φίλους και την οικογένειά του, αυτό είναι ένα τραγούδι εμπνευσμένο από έναν πάρα πολύ σπουδαίο φίλο μας. Το όνομα του είναι Michael Hutchence» δήλωσε συγκινημένος ο Bono, προτού οι U2 παίξουν το «Stuck In A Moment You Can’t Get Out Of». Το συγκεκριμένο τραγούδι γράφτηκε μετά την αυτοκτονία του frontman των INXS το 1997.

Οι Queens Of The Stone Age εμφανίστηκαν την περασμένη Παρασκευή στη Δανία, στο πλαίσιπ του Northside Festival. Ο frontman του συγκροτήματος, Josh Homme, υπήρξε στενός φίλος του Bourdain, στον οποίο αφιέρωσε το «Long Slow Goodbye». «Αυτό το τραγούδι είναι για τον Tony» δήλωσε με βαριά καρδιά ο Homme επί σκηνής.