Πέθανε ο D.J. Fontana, ντράμερ του Elvis Presley

dJ-fontana Mandy Lunn
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 15 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Είχε συνεργαστεί με τον «Βασιλιά του Rock ‘N’ Roll» στις μεγαλύτερες επιτυχίες του από το 1954 έως το 1968.

Ο ντράμερ D.J. Fontana, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Elvis Presley από το 1954 έως το 1968, πέθανε στην ηλικία των 87 ετών. Την είδηση επιβεβαίωσε ο γιος του Fontana μέσω ανάρτησης στο Facebook, όπου και δήλωσε ότι ο πατέρας του «έφυγε» στον ύπνο του.

Ο Dominic Joseph Fontana, όπως είναι το πλήρες όνομα του, γεννήθηκε στην Λουϊζιάνα το 1931 και εργάστηκε ως ντράμερ στην ραδιοφωνική εκπομπή «Louisiana Hayride». Το 1954 ο Elvis Presley του έκανε πρόταση συνεργασίας, την οποία αποδέχτηκε και έπαιξε σε περίπου 460 τραγούδια του «Βασιλιά του Rock ‘N’ Roll», συμπεριλαμβανομένων των μεγαλύτερων επιτυχιών του όπως τα «Heartbreak Hotel», «Blue Suede Shoes», «All Shook Up» και «Jailhouse Rock».

The Tennessean

Ο Fontana συνεργάστηκε με τον Elvis Presley σε περίπου 460 τραγούδια.

Ως μέλος του συγκροτήματος του Elvis, ο Fontana έκανε περιοδείες και τηλεοπτικές εμφανίσεις για περίπου τέσσερα χρόνια. Όταν το συγκρότημα διαλύθηκε το 1958, ο Fontana συνέχισε την συνεργασία του με τον Elvis μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 1960. Περιστασιακά έπαιζε και ηχογραφούσε μουσική με τον κιθαρίστα Scotty Moore, ενώ είχε συμμετοχή στον all-star δίσκο «All The King’s Men» και στο «Beaucoups of Blues» του Ringo Starr.

To 1983 ο ντράμερ εξέδωσε το βιβλίο με φωτογραφίες υπό τον τίτλο «D.J. Fontana Remembers Elvis», όπου εξιστορούσε τα χρόνια που πέρασε με τον Presley. Η συμβολή του Fontana στην pop μουσική ήταν καθοριστική και το 2009 μπήκε τόσο στο Rockabilly Hall of Fame όσο και στο Rock and Roll Hall of Fame.