Η έκθεση Moments of Color και το χρώμα στις διάφορες κουλτούρες

raimondo-norberto-giamberduca--italy-italy

Raimondo Norberto Giamberduca # Italy

ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Θεματική έκθεση φωτογραφίας στην Blank Wall Gallery.

Το χρώμα παίζει ένα πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή όλων μας. Είναι ένας παράγοντας που μπορεί να προκαλέσει διάφορα συναισθήματα και αντιδράσεις στους ανθρώπους. Βέβαια τα χρώματα δεν έχουν την ίδια σημασία σε όλες τις κουλτούρες. Λένε τη δική τους ιστορία και έχουν διαφορετική απήχηση σε κάθε άνθρωπο. Μπορούν να μιλήσουν με διαφορετικό τρόπο στο κάθε άτομο.

Paul Castro # UK

Αυτό συμβαίνει πολύ περισσότερο όταν τα χρώματα απεικονίζονται σε φωτογραφίες. Το έντονο, κορεσμένο χρώμα στη φωτογραφία μπορεί να τονίσει κάποιες λεπτομέρειές της κάνοντάς την περισσότερο ή λιγότερο αρεστή στο θεατή. Το σίγουρο πάντως είναι ότι τραβάει την προσοχή και δεν περνάει απαρατήρητη. Αυτός εξάλλου είναι και ο λόγος που ο φωτογράφος αποφάσισε να απαθανατίσει τη συγκεκριμένη στιγμή, επειδή προφανώς τον τράβηξε το έντονο χρώμα.

Iordanis Keramidas # Greece

Φωτογραφίες γεμάτες χρώμα, σε αρμονία με την εποχή η οποία ξεχειλίζει από έντονα χρώματα στην Ελλάδα, θα φιλοξενηθούν στη Blank Wall Gallery, στην τελευταία έκθεση της σεζόν πριν τις καλοκαιρινές διακοπές από τις 29 Ιουνίου μέχρι τις 12 Ιουλίου.

Eric Davidove # USA

Atsushi Maeda # Japan

Info
Έναρξη έκθεσης: Παρασκευή 29 Ιουνίου, 21:00
Επιμέλεια έκθεσης: Μάρκος Δολόπικος
Διάρκεια έκθεσης: Από 29 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου 2018
Είσοδος Ελεύθερη