Ο Sting τιμά τον κόμικ «δίδυμό» του, John Constantine

John-constantine-hellblazer
ΤΡΙΤΗ, 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Τον Οκτώβριο κυκλοφορεί μια ειδική επετειακή συλλογή με τον βασανισμένο αντιήρωα της DC και έναν ξεχωριστό πρόλογο «έκπληξη».

Έχουν περάσει πάνω από 30 χρόνια που ο John Constantine, ο «θεριακλής» αντιήρωας της DC που πολεμά δαίμονες, έκανε την πρώτη του εμφάνιση στις σελίδες του «Saga of Swamp Thing». Θέλοντας να τιμήσει τον σκοτεινό ντετέκτιβ υπερφυσικών φαινομένων, η εταιρεία κόμικ ανακοίνωσε την κυκλοφορία της επετειακής συλλογής, «John Constantine, Hellblazer: 30th Anniversary Collection» με ορισμένες από τις πιο χαρακτηριστικές περιπέτειες του Constantine.

Εκτός από τις ιστορίες που έχουν υπογράψει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου, όπως ο Alan Moore, ο Neil Gaiman και ο Garth Ennis, η συλλογή περιλαμβάνει ένα ιστορικό του ήρωα, μια σειρά άρθρων πάνω στον χαρακτήρα καθώς και έναν πρόλογο από τον Sting. Οι δημιουργοί του χαρακτήρα δεν έχουν κρύψει το γεγονός ότι η εμφάνιση του «Hellblazer» είναι βασισμένη στον Sting, οπότε η συνδρομή του Βρετανού μουσικού αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τους φανς των κόμικ.

Invision/AP / Arthur Mola

Ο Sting έγραψε τον πρόλογο του από τον οπτική του Golden Boy, μια εναλλακτική εκδοχή του αντιήρωα της Vertigo/DC.

Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως ο Sting έγραψε τον πρόλογο ως Golden Boy, ο οποίος είναι μια εναλλακτική εκδοχή του John Constantine από άλλη διάσταση και ο οποίος είναι ιδιαίτερα πετυχημένος και δημοφιλής, σε αντίθεση με τον Constantine. Η επετειακή συλλογή της DC αναμένεται να κυκλοφορήσει τον προσεχή Οκτώβριο.

Όπως πολλοί ήρωες κόμικ, έτσι και ο Constantine μεταπήδησε στη μικρή και μεγάλη οθόνη. Το 2005, ο Francis Lawrence σκηνοθέτησε μια live action ταινία με τον Keanu Reeves στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Παρά τις μέτριες κριτικές, η ταινία τα πήγε σχετικά καλά στα box office και μέχρι το 2012 υπήρχαν σκέψεις για μια συνέχεια από τον Guillermo del Toro. Το 2014, ο Ουαλός Matt Ryan ενσάρκωσε τον Constantine στην ομώνυμη τηλεοπτική σειρά του CW, με guest εμφανίσεις στις σειρές «Arrow» και «Legends of Tomorrow».