Τι ετοιμάζει ο Paul McCartney;

paul-mccartney Matt Baron
ΤΕΤΑΡΤΗ, 20 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Το πρώην «Σκαθάρι» κυκλοφόρησε δύο νέα τραγούδια και σχεδιάζει ένα νέο άλμπουμ για το φθινόπωρο.

Ο Paul McCartney των Beatles πρόσφατα γιόρτασε τα 76α γενέθλια και, σύμφωνα με τον ίδιο, πρόκειται να κυκλοφορήσει έναν νέο δίσκο, τον πρώτο του μετά το «New» του 2013. Σε ανάρτησή του στην επίσημη ιστοσελίδα του αποκάλυψε πως θα κυκλοφορήσει ένα διπλό single με τα νέα τραγούδια «I Don’t Know» και «Come On To Me» την Τετάρτη 20 Ιουνίου.

Στη σχετική ανακοίνωση, το πρώτο τραγούδι περιγράφεται ως μια «λυπητερή, χαλαρωτική μπαλάντα» στο γνώριμο ύφος του McCartney, ενώ το δεύτερο τραγούδι φέρεται να έχει έναν πιο χορευτικό, ροκ ήχο. Ο νέος δίσκος του αναμένεται να κυκλοφορήσει φέτος το φθινόπωρο μέσω της Capitol Records.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο DIY, ο McCartney σχολίασε πως τα δύο νέα singles είναι εν μέρει εμπνευσμένα από τη δουλειά του πάνω στην πρόσφατη επετειακή επανέκδοση του μνημειώδους «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band». Πιο συγκεκριμένα, εξήγησε πως εντυπωσιάστηκε από το βάθος της παραγωγής στον κλασικό δίσκο των Beatles, κάτι του έδωσε την ώθηση να πειραματιστεί στις νέες ηχογραφήσεις.

Οι φήμες για έναν νέο προσωπικό δίσκο από τον McCartney κυκλοφόρησαν πριν από περίπου ένα χρόνο. Τον Μάρτιο του 2017 έγινε γνωστό πως ο Βρετανός μουσικός θα συνεργαστεί με τον Greg Kurstin, τον πετυχημένο παραγωγό της Adele και του Beck. Ο McCartney τότε είχε δηλώσει: «Φτιάχνω ένα νέο άλμπουμ το οποίο είναι πολύ διασκεδαστικό. Είμαι στη μέση. Δουλεύω με έναν παραγωγό, με τον οποίο δούλεψα για πρώτη φορά πριν δύο χρόνια πάνω σε ένα κομμάτι μουσικής που ετοιμάζω για μια ταινία animation».