Δυο εκθέσεις που δεν πρέπει να χάσουμε στην Evripides Art Gallery

stella-kapezanou-david-2017

 Stella Kapezanou, David, 2017

ΤΕΤΑΡΤΗ, 27 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Οι εκθέσεις παρατείνονται έως τις 7 Ιουλίου 2018.

Η παράταση αφορά τις εκθέσεις των Στέλλα Καπεζάνου «Brit Pond» (Α΄& Β΄ όροφος) και Δάφνη Κωστοπούλου «Color Flow» (αίθουσα ισογείου).

Stella Kapezanou, David, 2017. Oil and acrylic on canvas. 170x210 cm
Μετά από τιμητικές διακρίσεις και δυο επιτυχημένες ατομικές εκθέσεις στο Λονδίνο η Στέλλα Καπεζάνου παρουσιάζει στο Αθηναϊκό κοινό την πρώτη της ατομική έκθεση στην Ελλάδα, με τίτλο «Βrit Pond», επιχειρώντας, με την Τέχνη της, να λειτουργήσει ως καθρέφτης μιας συλλογικής μνήμης, που για χρόνια χαρακτήριζε την κοινωνική πραγματικότητα, αφήνοντας ανεξίτηλα τα σημάδια της στο σήμερα.

Οι πρωταγωνιστές στα έργα της, μοιάζουν να αναζητούν την απόλυτη ευτυχία, μέσα σε στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης, που όμως συνθέτουν ένα σκηνικό γεμάτο παράδοξες συνυπάρξεις, ψεύτικα χρώματα και ανακολουθίες χρονικές και τοπικές, που λειτουργούν ανατρεπτικά στο έργο της, αιχμαλωτίζοντας το βλέμμα και το ενδιαφέρον του θεατή. 

Daphne Costopoulos

Daphne Costopoulos
Η Δάφνη Κωστοπούλου στη νέα της έκθεση «Color Flows» χρησιμοποιεί μελάνια οινοπνεύματος, τα οποία μεταμορφώνει σε αυτοτελείς εικαστικές ιστορίες. Η συνεχής ροή των χρωμάτων οδηγεί σε συνειρμούς, αποτελώντας το εφαλτήριο για την αναζήτηση της ελευθερίας στην εικαστική απόδοση του τοπίου, που επιτυγχάνει η εικαστικός μέσα από μια επίμονη και απαιτητική τεχνική, που χαρακτηρίζει τη νέα της δουλειά, καθιστώντας ξεχωριστές τις δημιουργίες της. Με αυτή τη τεχνική που απαιτεί υπομονή και διαρκή εστίαση σε κάθε λεπτομέρεια, η Δάφνη Κωστοπούλου διατηρεί την κινούμενη αίσθηση του ζωγραφικού της τρόπου και δημιουργεί ρέοντα κινούμενα τοπία, εμπνευσμένα από την ελληνική φύση.

Info
Evripides Art Gallery  
Ηρακλείτου 10 & Σκουφά Κολωνάκι, Αθήνα, 106 73
τηλ.: 210 36 15 249, 210 36 15 909, www.evripides-art.gr, [email protected]
Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 11.00 - 20.30 Τετάρτη: 11.00 -17.00 & Σάββατο: 11.00 -16.00
Κυριακή και Δευτέρα: κλειστά

Στάσεις ΜΕΤΡΟ: Σύνταγμα, Ευαγγελισμός
Ο χώρος πληροί τις προϋποθέσεις για την πρόσβαση ΑμεΑ