Πέθανε ο πατέρας του Michael Jackson σε ηλικία 89 ετών

Joe-Jackson Willy Sanjuan
ΠΕΜΠΤΗ, 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2018

Ο πατέρας και μάνατζερ των Michael Jackson, Janet Jackson και Jackson 5 είχε αντιμετωπίσει κατηγορίες κακοποίησης.

Ο πατριάρχης της οικογένειας Jackson, Joe Jackson, πέθανε την περασμένη Τρίτη στην ηλικία των 89 ετών, μετά από μάχη με τον καρκίνο του παγκρέατος. Ο Jackson εκτός από πατέρας του Michael Jackson, της Janet Jackson, της La Toya Jackson και των επτά αδερφών τους, υπήρξε και μάνατζέρ τους. Πολλά από τα παιδιά της οικογένειας έχουν καταγγείλει την ψυχολογική και σωματική βία που ασκούσε πάνω τους ο Jackson, ενώ άλλα έχουν διαψεύσει ή υποβαθμίσει τις κατηγορίες.

Από μικρός ο Joe Jackson ήθελε να γίνει αστέρας του μποξ, αλλά λόγω της μεγάλης οικογένειας που απέκτησε, αναγκάστηκε να αφήσει στην άκρη το όνειρό του. Έχοντας δουλέψει σε εργοστάσια για χρόνια, ο Jackson άρχισε να ασχολείται ενεργά με την μουσική στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν και σχημάτισε τους Jackson 5  με τα παιδιά του Jackie, Tito, Jermaine, Marlon και Michael. Σύμφωνα με δηλώσεις και των πέντε, ο πατέρας και μάνατζερ τους πίεζε να κάνουν πρόβες για πολλές ώρες, στα όρια εξάντλησης.

Wikipedia

Ο Joe Jackson αρχικά έγινε γνωστός ως μάνατζερ των Jackson 5.

Οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Jackson άρχισαν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας τη δεκαετία του 1980, κάτι το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθούν τόσο οι προσωπικές όσο και οι επαγγελματικές σχέσεις μεταξύ τους. Η Janet Jackson διέκοψε την επιχειρηματική συνεργασία με τον πατέρα της μετά την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της 1984. Το 1993 ο Michael Jackson είχε μιλήσει στην Oprah Winfrey για το πώς ο πατέρας τους έβλεπε τον ίδιο και τα αδέρφια του να κάνουν πρόβες κρατώντας μια ζώνη, με την οποία απειλούσε να τους χτυπήσει εάν έκαναν λάθη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Michael Jackson υποστήριξε πως η πειθαρχία που επέβαλε ο πατέρας του έπαιξε μεγάλο ρόλο στην επιτυχία του.

AP / Michael A. Mariant

Παρά τις σοβαρές καταγγελίες για ψυχολογική και σωματική βία, ο Michael Jackson είχε συγχωρέσει τον πατέρα του.

Παρά τις καταγγελίες για κακοποίηση, ο Jackson έλαβε πολλά βραβεία για τη δουλειά του ως μάνατζερ και το 2002 έλαβε το βραβείο καλύτερου μάνατζερ όλων των εποχών από το Rock and Roll Hall of Fame. Από την πλευρά του, ο Jackson ομολογούσε πως ήταν «σκληρός» με τα παιδιά του και πως τα χτυπούσε, αλλά θεωρούσε πως οι πράξεις του δεν αποτελούσαν κακοποίηση. «Χαίρομαι που ήμουν σκληρός, γιατί δείτε τι έχω. Έχω κάποια παιδιά τα οποία όλοι αγαπούσαν σε όλο τον κόσμο και συμπεριφέρθηκαν σε όλους σωστά».