«Βρέθηκε» ο δολοφόνος του Tupac;

tupac-shakur
ΤΡΙΤΗ, 03 ΙΟΥΛΙΟΥ 2018

Ο ράπερ Keefe D «ομολόγησε» σε ντοκιμαντέρ του Netflix πως συμμετείχε στην drive-by δολοφονία του Tupac Shakur το 1996.

Οι δολοφονίες του Tupac τον Σεπτέμβριο του 1996 και του Notorious B.I.G., λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 1997, υπήρξαν το αποκορύφωμα της κόντρας μεταξύ ράπερ και συμμοριών στον χώρο του hip hop. Ο χαμός των δύο μουσικών είχε προκαλέσει τεράστια αίσθηση και βοήθησε να αλλάξει η κατάσταση στον χώρο, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει δώσει τροφή σε θεωρίες συνωμοσίας και αποτέλεσε αφορμή για πολλά ντοκιμαντέρ.

Οι υποθέσεις των δύο φόνων ουσιαστικά παραμένουν άλυτες, καθώς οι αστυνομικές αρχές δεν μπόρεσαν να βρουν τα απαραίτητα στοιχεία για να εντοπίσουν τους υπόπτους. Σύμφωνα όμως με τη νέα σειρά του Netflix, «Unsolved: The Tupac and Biggie Murders», ο ράπερ Keefe D, το οποίου το πραγματικό όνομα είναι Duane Keith Davis, φέρεται να συμμετείχε στην drive-by δολοφονία του Tupac και να γνωρίζει ποιος τράβηξε την σκανδάλη.

Netflix

Ο Keefe D ισχυρίζεται πως γνωρίζει την ταυτότητα του δράστη, την οποία απέφυγε όμως να αποκαλύψει λόγω του «κώδικα των δρόμων».

Η σειρά ντοκιμαντέρ του Netflix βασίζεται στα ευρήματα μιας ειδικής ομάδας εργασίας των αστυνομικών αρχών του Λος Άντζελες, όπου περιλαμβάνονται ομολογίες με εν δυνάμει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα. Σε ένα από τα επεισόδια, ο ράπερ και μέλος της συμμορίας των Crips, Keefe D, ομολογεί σε κατάθεσή του την εμπλοκή του στον φόνο του Tupac. Σύμφωνα με τον Davis, ο ανιψιός του Orlando Anderson είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού από τον Tupac, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει μια «βεντέτα» μεταξύ των συμμοριών τους. Ο Anderson είχε θεωρηθεί ύποπτος για τον φόνο, αλλά ο ίδιος πάντοτε αρνιόταν τις κατηγορίες και σκοτώθηκε σε συμπλοκή συμμοριών το 1998.

«Ήμουν ένας βαρόνος στο Κόμπτον, έμπορος ναρκωτικών, είμαι ο μόνος ζωντανός που μπορεί πραγματικά να πει την ιστορία της δολοφονίας του Tupac. Κόσμος με κυνηγά 20 χρόνια και βγαίνω τώρα να μιλήσω γιατί έχω καρκίνο και δεν έχω τίποτα άλλο να χάσω. Το μόνο που με νοιάζει τώρα είναι η αλήθεια» δήλωσε ο Davis. Στη συνέχεια εξηγεί πως βρισκόταν στη λευκή Cadillac μαζί με τον άνθρωπο που πυροβόλησε τον Tupac, ο οποίος βρισκόταν στο πίσω κάθισμα, αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει το όνομά του λόγω του «κώδικα των δρόμων».

Δείτε το τρέιλερ του «Unsolved: The Tupac and Biggie Murders»

Ο εκτελεστικός παραγωγός της σειράς, Kyle Long, θεωρεί πως η αστυνομία πρέπει να λάβει υπόψη της την ομολογία του Keefe D και να επανεξετάσει την υπόθεση. «Βγήκε στην τηλεόραση και ομολόγησε πως ήταν συνεργός σε φόνο και η αστυνομία του Λας Βέγκας όπου δολοφονήθηκε ο Tupac, δεν κάνει τίποτα για αυτό. Απλά νομίζω πως είναι εξωφρενικό» τόνισε ο Long.